Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

MURAT KAÇAK’TAN SOSYAL BELEDİYECİLİK ELEŞTİRİSİ

MURAT KAÇAK’TAN SOSYAL BELEDİYECİLİK ELEŞTİRİSİ
04 Temmuz 2019 - 12:18

MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak yaptığı açıklamada “evlenecek çiftlere yapılacak her kuruş katkı, hepimiz için insanlık görevidir diyerek, belediyelerin görevi de, evlenecek çiftlerimizin işini zorlaştırmak değil kolaylaştırmak olmalıdır” dedi.

“Siyasi bir partinin ilçe başkanı olmamız dolayısıyla çeşitli kesimlerden vatandaşlarımız bizlere içini döküyor, dertleşiyoruz diyen MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak, başından geçen bir hadiseyi anlattı ve duydukları karşısında hayli etkilendiğini belirten Kaçak, sosyal belediyecilik bu değil” dedi.

EVLENECEK ÇİFTLERE YAPILACAK HER KATKI İNSANLIK GÖREVİMİZ

Murat Kaçak şunları söyledi; “Düğün hazırlığında olan, alış verişini yapmış neyi var neyi yok harcamış ve hatta borçlanmış bu gençlerimize, miktarı ne olursa olsun yapılacak her katkı insanlık görevimizdir. Bu kardeşlerimizin işlerini kolaylaştırması gereken kurumlardan biri olan belediyeler, nikâh işlemleri için ücret talep etmektedir. Sosyal belediyecilik ilkeleri ile tezat olan bu işleme bir son verilmelidir.

Empati yapmadan o gencin düştüğü durumu anlayamazsınız. Empati yaptığınızda da duygularınızı kontrol edemezsiniz. Söz konusu Kurum belediyedir. Belediye ise evlilik gibi bir meselede zorluk çıkarmamalıdır. Bir Belediyenin nikâh işlemleri için para istemesi yanlıştır. Para istemek bir yana, nikâhını yaptığı her çifte bir adet çeyrek takarak o çiftlere bir nebze katkı sağlamalıdır.

NİKÂH İŞLEMLERİ İÇİN ÜCRET ALINMASIN

Bu nikâh ücretini Ordu’da bir belediyemiz kaldırmış. İster popülizm yapıyor deyin, ister türbine oynuyor deyin. Ne derseniz deyin doğru bir iş yapmıştır. Bizim de Fatsa Belediyesi’nden talebimizdir. Memleketimiz, dolayısıyla vatandaşlarımız ekonomik olarak zor günlerden geçiyor. Hiç değilse bu süreçte evlenecek çiftlerimizden nikâh işlemleri için ücret olayını kaldıralım.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.