Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

AHMETLER KÖYÜNE KULAK VERELİM LÜTFEN!

AHMETLER KÖYÜNE KULAK VERELİM LÜTFEN!
06 Temmuz 2019 - 12:39

Fatsa Ahmetler köyünde çıkarılan bentonit madeninin taşınması esnasında yaşanan problemler, köy halkını tehlikeye sokuyor. Yollarda ağır tonajlı araçların sürekli bir şekilde maden taşıması sonucu köye gidiş gelişlerde problemler yaşanmakta. Bizlere sosyal medya aracılığı ile ulaşan Yunus Ali Orkan, köyde yaşadıkları sorunu dile getirirken yetkililerden de acil bir çözüm istemekte.

Orkan,” Fatsa’ya yaklaşık 3 km olan Ahmetler köyünde yaşamaktayım. Köyümüzde faaliyet gösteren bentonit adı verilen kil (beyaz toprak) denilen maden çıkarılmaktadır. Köyümüzün yolu tek aracın gidebileceği stabilize topraklı yoldur. Köyümüzden taşınmakta olan killi toprak 3 veya 4 dingilli çekici ve dorselerle birlikte ağır tonajlı olarak çekilmektedir.2918 sayılı Karayolları kanunun 65. maddesinin izleyen bentlerinde, ”yol şartlarına uygun olmadan ağır tonajlı…” maddesini ihlal ettiğinden, köyümüz yolunun bu ağır tonajlı yüklere uygun halde bulunmamakta ve taşıma esnasında da tehlike oluşturmakta. Köy yolumuzun ağır tonajlı olan araçların yük ve hafriyatı taşıması için uygun hale getirilmemesi halinde ise can ve mal kaybının yaşanması an meselesidir. Yollarımızın genişletilip büyütülmesi ve asfaltlanıp ağır vasıtalı araçlara uygun hale getirilmesi ise yetkililerden en büyük isteğimizdir. Gereğinin bir an önce yapılmasını rica ediyorum.” Diyerek sorununu dile getirdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.