Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

İBRAHİM ETEM KİBAR “FATSA’DAKİ HER SORUNUN MUHATABI BİZİZ”

İBRAHİM ETEM KİBAR “FATSA’DAKİ HER SORUNUN MUHATABI BİZİZ”
08 Temmuz 2019 - 17:17

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ilçede yayın yapan medya temsilcileri ile gündeme dair konularla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Başkan Kibar basın toplantısında belediyenin borcu, Cumhuriyet Meydanı Projesi, Belediye yeni hizmet binası, Fatsa Belediyespor’un durumu, Mezbaha inşaatı, Kapalı Pazar Yeri ve devam eden bazı projelerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. İşte Başkan Kibar’ın basın toplantısından öne çıkan başlıklar.

“FATSA BİZİM GÖNÜL EVİMİZ”
Bu söz öylesine seçim heyecanı içerisinde söylenmiş bir söz değil. Anlamı geniş, içeriği ciddi sorumluluk gerektiren slogandan ziyade iç dünyamızın dışa vuruşu yansımasıydı. Evet!  Fatsa bizim gönül evimiz, yurdumuz, vatanımız, toprağımız ve SEVDAMIZ! Kalabalık içinde kendini yalnız hisseden Fatsa yerine, içinde barındırdığı tüm değerleri ile gururlanan onur duyan bir Fatsa hayalimiz var. Bunu başarmak ve söz verdiğimiz yatırımları hayata geçirmek için göreve geldiğimiz saatten itibaren kolları sıvayarak çalışmalarımıza başladık…

“FATSA’YI BİRLİKTE VE İSTİŞARE KÜLTÜRÜ İLE YÖNETECEĞİZ”
Bizim nazarımızda Belediyeler; esnafımızın, köylümüzün, emeklimizin, sanayicimizin her türlü sorunda başvurduğu kurumdur. Fakirimizin, yoksulumuzun sığınağıdır. Dostça ve kardeşçe yaşamanın sigortası, eşitlikçi, adil ve demokratik bir toplum düzeninin teminatıdır. Sorunların muhatabı ama aynı zamanda çözüm adresidir! Bu bakış açısı ve değerleri taşıyan bizler; Fatsa’yı birlikte ve istişare kültürü ile yöneteceğiz. Bizim için Fatsa’ya değer fikri olan herkes istişare edilecek değerli insan… diğer taraftan ise Fatsa’yı değersizleştirecek çaba içinde olan herkes bizim nazarımızda değersizdir… İşte Fatsa’yı değersizleştirmeye çalışan ve algı yürütme çabası içinde olan ve hakkımda bir takım dedikoduları kamuoyuna yaymaya çalışanlar var. Ben sadece gülüp geçiyorum. Bilmeliler ki; Fatsa’yı değil kendilerini değersizleştiriyorlar. Ben şahsımla münhasır değil Fatsa’ya münhasır bir insanım.

3 AYLIK DÖNEM
Ehil bir idare, güçlü bir irade ile anlayışı ile başladığımız Fatsa’ya hizmet yolculuğumuzda güçlü irade  ve ehliyet sahibi arkadaşlarımızı iş başına getirerek Fatsa’nın acil ihtiyaçlarını tespit ettik… İşinde uzman ve Fatsa’ya değer katacak yeni arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde aramızda olabilir…
Tüm birimlerimizi adeta alarma geçirerek; İmardan fen işlerine, kırsal hizmetler müdürlüğümüzden sosyal işler müdürlüğüne kadar her birim üzerine düşeni yaparak hizmetlerine başladı. Fatsa için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız ve bunun için ciddi bir planlama içerisindeyiz. Zamanı geldiğinde bu konularla ilgili sizleri bilgilendireceğiz.
Bizim moral ve motivasyonumuz vatandaşımızın mutluluğu ve refahıdır. Sorunların çözümüne muktedir bir kadro tarafından yönetilen Fatsa geleceğin marka şehri olacaktır… Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

“MECLİSTE TÜM PARTİLERLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ” 
Şeffaf olacağız ve şeffaf yönetim anlayışımızla da vatandaşlarımızın gönlüne dokunacağız demiştik. Fatsa’nın geleceğini ilgilendiren tüm kararları encümen kararları ile alıyoruz. Bildiğiniz üzere encümende Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti’den arkadaşlarımız var. Şu an onlarla gayet uyumlu çalışıyoruz. Mecliste de istişare kültürünü kullanıyoruz.  Hiçbir sorunumuz yok ve olacağını da sanmıyorum. Çünkü her adımımız ve her söylemimiz Fatsa için…

“YÜKÜMÜZ AĞIR ANCAK ALTINDAN KALKILMAYACAK BİR SORUN DEĞİL”
Biz göreve geldiğimizde Fatsa Belediyesini 160 milyon TL borç ile devraldık. 3 aylık dönem içinde ise 11 milyon TL borç ödedik. Bu rakamın boyutunu önümüze çıkaracak olduğu engelleri ve bu engelleri nasıl aşacağımızı önümüz ki 6 ay içinde göreceğiz. O zaman bu borç çok mu, az mı o zaman değerlendireceğiz. Bu tablo elbette ki bizleri yeni fikirler üretmeye, yeni projeler geliştirmeye itti. Komşu mal sahibi meselesi gibi bir şey bu. Yükümüz ağır ancak altından kalkılmayacak bir sorun değil. Bununla ilgili istişare kurulları oluşturup gereken ne varsa, zamanında ve yerli yerinde yapmaya başlayacağız.

“FATSA’DA Kİ HER SORUNUN MUHATABI BİZİZ”
Fatsa’yı ilgilendiren bir sorunun kaynağı ve/veya muhatabı kim olursa olsun muhatabı ve sorunun sahibi biz olacağız. Fatsa Belediyesini ilgilendirmez anlayışının tersine sorunu sahiplenerek çözüme kavuşturacağız. Tabi ki biz durmayacağız ve yatırımlarımıza başlayacağız…

“CUMHURİYET MEYDANI YAKIN VADEDE AÇILACAK”
Yakın vadede meydan açılacak, mezbaha faaliyete geçecek ve Çerkezler tepesi projesini ise hayata geçireceğiz. Devamın da ise diğer projelerimiz gelecek. Fatsa için çok önemli olan ve özellikle OSB de faaliyet gösteren firmalarımız için gerekli olan Doğal Gaz konusunu çözerek çalışmalara başlanılmasını sağladık. Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile yapmış olduğumuz güçlü bir protokol ile asfaltlama çalışmalarımızı başlattık. Yine Ordu Büyükşehir Belediyemiz ile yaptığımız protokol sayesinde eyvanları cüz-i bir rakam karşılığında kiraladık. Ramazan boyunca Ramazan çadırımızda 30 bine yakın vatandaşımız iftarlarını açtı. Ordu’da düzenlenen sanayi ve ticaret fuarına katılım sağlayarak Fatsa’mızı orada temsil ettik. Önümüzde ki 3 aylık dönemde bir takım şeyler daha da netlik kazanacaktır. Görüşmelerimiz ve görüşmelerimize istinaden gelişmeler olumlu gidiyor.

“BİZ FATSA’YI HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞTURACAĞIZ”
Diğer ve önemli bir konu ise nakit kaynak konusu. Bununla ilgili girişimlerimiz en üst düzeyde devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Ankara’ya giderek bu sorunu çözüm arayacağım.

“FATSA BELEDİYESPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR”
Fatsa’nın üzerinde titrediği ve asla taviz vermediği diğer bir konu ise Fatsa Belediyespor. Fatsa Belediyespor bizler için gerçekten önemli bir değer ve bizim markamız, sevdamız, aşkımız. Bu değerimiz ve markamız için gerekli çalışmalar yürütülecektir. Bizler bu konuyla alakalı çalışmalarımıza başladık. Kısa süre içerisinde sonuçlanacak olan girişimlerimiz var. Bu girişimlerin neticesi ile ilgili sizleri kısa zaman içinde bilgilendireceğiz. Bizim, hepimizin Fatsa’da yaşayan her ferdin bu sürece katkı sağlaması ve sahip çıkması gerekmektedir. Özellikle de Fatsa basınımız bu konuda öncülük etmesi önemlidir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.