Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

25 YAŞINDA Kİ KEVSER ALTUNTAŞ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

25 YAŞINDA Kİ KEVSER ALTUNTAŞ SEVENLERİNİ ÜZDÜ
07 Ağustos 2019 - 10:12

Bir süredir kanser ile mücadele eden Fatsalı Kevser Altuntaş, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bilindiği üzere Kevser için Fatsa’da bir kampanya düzenlenmiş ve ilik bulmak için Cumhuriyet Meydanında kan toplanmıştı. Kevser Altuntaş bu sabah saatlerinde Fransa’nın Paris kentinde hayata gözlerini yumdu.

Gazetemizin 7. sayısında Fatsa’da yapılan kampanya ile adını duyurduğumuz, henüz 25 yaşında hayata gözlerini yuman Kevser Altuntaş yakınlarını çok üzdü.

 

Gazetemizin 7. sayısında Kevser Altuntaş için hazırladığımız haberi sizlere aktarıyoruz. 

Kevser Altuntaş, Fatsa’nın Güvercinlik köyünden gurbete giden bir ailenin çocuğu olarak Paris’te doğmuş. Henüz 24 yaşında. Bu yaz baba köyünde bir süre tatil yaptıktan sonra Fransa’ya dönmüş. Bir rahatsızlık hissetmiş ve doktora başvurmuş. Yapılan muayenede lösemi (kan kanseri) teşhisi konulmuş. İlik nakli yapmaktan başka hiçbir çare olmadığı söylenmiş.

Ailesi ve yakın çevresi bu naklin gerçekleştirilmesi için kolları sıvamış ve çareler aramaya başlamış. Kulaktan kulağa ve sosyal medyada gerçekleştirilen kamuoyu çalışmaları ile dikkatler bu gencecik kızımızın kurtarılması üzerine odaklanmış.

Konuyla ilgili yaptığımız araştırmadan; ilik verecek olan kişinin kan grubunun hiç önemli olmadığı, yalnızca kan değerlerinin uyum sağlamasının yeterli olduğu bilgisine ulaştık.

Kızını kurtarmak için ailesinin tüm malvarlığını ortaya koyduğu, ancak yurt dışından bir verici çıkması halinde operasyonun maliyetinin çok yüksek oluşu nedeniyle, Türkiye’den bir verici bulunması yoluna gidildiği, bu amaçla da kendi memleketi olan Fatsa’da bir kampanya başlatıldığını öğrendik.

Kan örneği vererek ilik nakline aday olan vatandaşlarımızın oluşturduğu ilk bağış grubu, 10 Eylül Pazartesi günü Fatsa Cumhuriyet Meydanı karşısında, Efendiler Eyvanı yanındaki Kızılay aracında form doldurup, numune kan verdiler.

İlik vermeye aday olanlardan alınacak kanların gerekli tahlili yapıldıktan sonra, nakil için uygun olanlara dönüş yapılacak ve operasyonun gerçekleştirilmesi çalışmalarına başlanacak. Ayrıca yapılan tahliller sonucu bu hastamıza uygun olmayan örneklerden, ilik için nakil bekleyen diğer hastalar için de bir umut kapısı aralanmış olacak.

Bu kampanya çerçevesinde ilik için kan örneği veren hemşerilerimizden bazıları ile görüştük. Cemal Gün adlı hemşerimiz kan örneği vermek amacıyla ilk gelenlerden biri. Bu olayı sosyal medyadan duyup gelmiş buraya ve şunları söyledi: “Ben Haydar Melek arkadaşımızın sosyal medyada paylaştığı bir haber üzerine geldim buraya. Aynı haberi ben de kendi sayfamda paylaştım. Bu yaşta, gencecik bir kız kardeşimizin derdine acaba derman olabilir miyiz düşüncesiyle buraya geldim ve kan örneği vereceğim. Ne gerekiyorsa yapacağız. İnşallah benim kan tahlilimden olumlu sonuç alınır ve bu gencecik kardeşimizi kurtarmak bana nasip olur. Ben de onun yeniden hayata sarıldığını, güzel günler gördüğünü izledikçe mutlu olurum. Tıp bilimi artık çok gelişti. İnsan vücudunun bazı organları bile birisinden alınıp başka birine nakledilebiliyor. Bildiğim kadarıyla bu ilik nakli işinde vücuttan herhangi bir organ veya parça alınmıyor. Yalnızca kan alınıyor. Bu nedenle hiçbir riski olmadığını biliyorum. Öyleyse, işin içinde bir hayat kurtarmak söz konusu olunca insan bunu nasıl geri çevirebilir?  Yaratan Allah’tır, yaşatan Allah’tır, ama Cenabı Allah böyle küçük bir katkıyla, bir insana yaşamını devam ettirme şansını bize nasip etmişse, bundan herkes keyif almalı, mutluluk duymalıdır diye düşünüyorum. Ebedi alemde de bir karşılığı olacağına inanıyorum.”

HAYAT NORMAL SEYRİNDE DEVAM EDECEK

Kevser Altuntaş’ın ilik nakli için kar örneği vermeye gelen bir hemşerimiz de Diş Hekimi Murat Kaynaroğlu. Bir tıp insanı olması nedeniyle onun da görüşünü aldık: “ilik nakli hakkında, tıbbi olarak, bugünden yarına, verici için herhangi bir riskin söz konusu olmadığını iyi biliyorum. Hayat eskisi gibi, normal düzeyinde devam edecek, bir insandan başka bir insana kan nakli gibi bir şey. Nasıl ki kan ihtiyacı olana kan bağışında bulunuyorsunuz, bu da aynı onun gibi bir şey. Bildiğimiz bu hastalık, bugün dünyada tedavi edilebilir kanser türlerinden biri. Öyleyse elimizden geliyorsa bunun tedavisine katkıda bulunmalıyız. İlik nakli denince insanlar kemiğin içindeki iliğin bir bölümünün alınacağını sanıyorlar. Aslında durum öyle değil. Yalnızca, belli bir şilemden sonra, kanın belli bir miktarı alınıyor. Vücut zaten bu noksanlığı en kısa zamanda gideriyor. Burada verilecek kan örneğinin yapılan tahlili sonucu hangi hastalarda uyumlu olduğu belirleniyor. Sanıyorum bu örneği verenlerden hemen ilik nakli için kan alınmayacak. Onunla yeniden görüşülecek ve kabul ederse ilik nakli gerçekleşecek. Kabul etmezse bu kayıtlar saklanacak. Belki bir gün o kişinin en yakını için bir ilik nakli gerekebilir ve uygun ilik de onun kanında saklıdır. İşte bu durumda kendi yakınınız için de hazır kan bekliyor olabilir. Bu nedenle herkesin bu kampanyaya sıcak bakmasını ve katılmasını öneririm. Bizim Kızılayımız bu konuda oldukça başarılı. Fatsa şubemiz de, üzerine basa basa söylüyorum, Türkiye çapında başarısını üst düzeyde kanıtlamıştır, bunu da biliyorum. Ben de bu kampanyayı gönülden destekliyor ve kan örneği vererek katılıyorum.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.