Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

İŞTE KURBAN BAYRAMININ ORDU TRAFİK BİLANÇOSU

İŞTE KURBAN BAYRAMININ ORDU TRAFİK BİLANÇOSU
16 Ağustos 2019 - 20:39

Ordu Valiliğinden verilen bilgiye göre, 2019 yılı Kurban Bayramı tatilinde 25 yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 41 kişi yaralanarak tedavi altına alındı.

2018 yılı Kurban Bayramı tatilinde 54 yaralamalı trafik kazası meydana gelmişti ve bu kazalarda ise 101 kişi yaralanırken 2 kişi ise hayatını kaybetmişti.

Ayrıca Kurban Bayramı tatili boyunca 8 bin 661 araç denetlenirken kurallara riayet etmeyen bin 396 araç sürücüsüne 421 bin 833 TL para cezası yazıldı. Ayrıca 97 araç trafikten men edilirken 35 sürücünün belgesi geri alındı.

2019 yılı Kurban Bayramı tatilinde il genelinde hiç ölümlü trafik kazası yaşanmamış olması ve yaralamalı trafik kazasında ise ciddi oranda azalma olmasının alınan etkin trafik tedbirlerinin yanında, sürücülerin yapılan ikaz ve uyarılara uyması olarak değerlendirildi.

Ordu Valiliğinin Basın Açıklaması;

“Valiliğimizce alınan tedbirler ve yapılan etkin kontrol ve denetimler sonucu; Kurban Bayramı tatili boyunca ilimiz genelindeki trafik kazalarında, trafik kazalarından kaynaklanan yaralanma ve ölüm vakalarında azalma oldu.

Polis sorumluluk bölgesinde; 2018 yılı Kurban Bayramı tatilinde 54 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 101 vatandaşımız yaralanmış iken, 2019 yılı Kurban Bayramı tatilinde 25 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 41 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralamalı trafik kazalarında % 53.7, yaralanan kişi sayısında ise %59.4 oranında azalma olmuştur. Ayrıca, Kurban Bayramı tatili boyunca 8.661 araç denetlenmiş olup, kurallara riayet etmeyen 1.396 araç sürücüsüne 421.833 TL para cezası yazılmış, 97 araç trafikten men edilmiş ve 35 sürücünün belgesi geri alınmıştır.

Jandarma sorumluluk bölgesinde; 2018 yılı Kurban Bayramı tatilinde 2 ölümlü trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş iken, 2019 yılı Kurban Bayramı tatilinde ilimiz genelinde ölümlü trafik kazası olmamıştır. 2018 yılı Kurban Bayramı tatilinde 17 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 39 vatandaşımız yaralanmış iken, 2019 yılı Kurban Bayramı tatilinde 15 yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalarda 41 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralamalı trafik kazalarında %12 azalma, yaralanan kişi sayısında ise %5 oranında artış olmuştur.

2019 yılı Kurban Bayramı tatilinde; ilimiz genelinde hiç ölümlü trafik kazası yaşanmamış olması ve yaralamalı trafik kazasında ise ciddi oranda azalma olması, alınan etkin trafik tedbirlerinin yanında, sürücülerimizin yapılan ikaz ve uyarılara uyduğunu göstermektedir.

İçişleri Bakanlığımızın, trafik kazalarını azaltmaya yönelik eylem planı dahilinde uygulamaya koyduğu bir çok proje ve uygulamalara karşı vatandaşlarımızın da duyarlı davrandığını görmekteyiz.

Trafik kazalarının çok daha az sayıda, hatta hiç olmadığı bir şehirde yaşayabilmek için sürücülerimizin, vatandaşlarımızın kurallara uygun hareket etmelerini diliyoruz.

Unutmayalım ki, kurallar uymak, bizi hayata bağlar, sevdiklerimize kavuşturur!

Basın-yayın kuruluşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

ORDU VALİLİĞİ”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.