Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

KARADENİZ GÜRCÜLERİ YAYLADA KÜLTÜR FESTİVALİNDE BULUŞTU

KARADENİZ GÜRCÜLERİ YAYLADA KÜLTÜR FESTİVALİNDE BULUŞTU
19 Ağustos 2019 - 18:13

Ordu Gürcü Kültür Tanıtım ve Dayanışma Derneği 3.Geleneksel Kültür Festivalinde Karadeniz’de yaşayan Gürcüleri yaylada bir kez daha buluşturdu.

Sahilde kavurucu sıcakların olduğu Ağustos ayında yaylanın dondurucu soğuğuna rağmen Gürcülerin festivale katılımı yoğun oldu.

Bin rakımlı Korgan ilçesi Arpacık Yaylasında düzenlenen festivale Gürcistan Trabzon Başkonsolusu Omar Tsulukidze ve Gürcistan Trabzon Başkonsolos Yardımcısı Giorgi Qushitashvili’ de katıldı.

Ayrıca Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe, Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş’da festivale katıldılar.

SALİH YILMAZ DONDURUCU SOĞUKTA KATILIMCILARI HAREKETLENDİRDİ
Protokol konuşmaları ile başlayan  3.Geleneksel Ordu Gürcü Kültür Tanıtım ve Dayanışma Derneği Kültür Festivalinde daha sonra Gürcistan’dan gelen folklor ekibi gösterilerini gerçekleştirdi. Ardından ünlü sanatçı Salih Yılmaz Gürcü ve Türkçe şarkılarıyla yaylanın dondurucu soğuğunda katılımcıları coşturdu. Festivalde derneğe katkı amaçlı yapılan ağalık yarışmasını 152 bin TL ile iş adamı Adem  Ertaş kazandı. Program festivale katkı sağlayan kişileri plaketlerinin verilmesi ile sona erdi.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAK VE GELECEK KUŞAKLARA ULAŞTIRMAK ADINA ÖNEMLİ BİR FESTİVAL”
Ordu Gürcü Kültür Tanıtım ve Dayanışma Derneği 3.Geleneksel Kültür Festivaline katılan Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş, kültürümüzü yaşamak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara ulaştırmak Gürcü festivalin önemli olduğunu belirterek, “Havaların oldukça soğuk ve yağmurlu olmasına rağmen katılım muhteşem oldu. Gürcü festivaline gelip de Gürcü kavurması yemek de en güzeli oldu.” dedi.

“İNSANLARIN FESTİVALİMİZE BÜYÜK İLGİ GÖSTERMESİ BİZLERİ MEMNUN ETTİ”
Ordu Gürcü Kültür Tanıtım ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Koşum ise derneğin 2017 yılında kurulduğunu ve bu festivalin üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “İnsanların festivalimize büyük ilgi göstermesi bizleri memnun etti. Karadeniz’in ve Ordu ilimizin Gürcüleri festivalimize geldiler. Gürcistan Trabzon Başkonsolusu Omar Tsulukidze ve Gürcistan Trabzon Başkonsolos Yardımcısı Giorgi Qushitashvili’ne de katılımlarından dolayı teşekkür ederiz. Gürcistan’dan gelen folklor ekibi gösterileri de çok güzeldi. Her şey güzel oldu.” diye konuştu.

Festival ağası seçilen Adem Ertaş’da dondurucu soğuğa rağmen çok güzel bir festival gerçekleştiğini ifade etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.