Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ORDU KENT KONSEYİNDE YENİ DÖNEM

ORDU KENT KONSEYİNDE YENİ DÖNEM
20 Ağustos 2019 - 21:58

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi 2. Dönem 1. Olağan Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Ordu Kent Konseyi Yürütme Kurulu için yapılan oylamada Ömer Aydın başkan olarak seçildi. Divan Başkanı Atilla Tatar, Divan Kâtibi ise Nilüfer Tepe ve Seyfettin Kızıl oldu.

 “İCRACI BİR KENT KONSEYİ OLACAĞIZ”

Asıl niyetinin geniş kapsamlı bir yönetim atmosferi oluşturmak istediğini kaydeden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bugün burada çok önemli bir iş için bir araya geldik. Samimi bir açıklama ile söylemek isterim ki konseyin 15 kişi olmamalıdır. Bunun üzerinde de çalışma yapacağım. Herkesin fikrinin alınabileceği geniş kapsamlı bir grup oluştursak bundan ben daha çok memnun olacağım. Birlikte olacağımız süre içerisinde tarzımız geniş katılımlı, demokratik, şeffaf, sadece dinleyen değil aynı zamanda icracı bir kent konseyi olmasını istiyorum. Benim asıl niyetim dar bir çerçevede değil geniş kapsamlı bir yönetim atmosferi oluşturmak. Sadece genel kurulu temsil eden kişilerle de değil burada olmayanlarında katılacağı bir platform oluşturmak. Bunu gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım. İmkânı olan herkes buraya gelsin” dedi.

“SIRADAN BİR ORDU YÖNETMEK İSTEMİYORUM”

Ordu’nun sıra dışı bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Güler, “Bundan sonraki yapacağımız çalışmalarımızda istiyorum ki Ordu huzur içinde yaşanılabilir, herkesin mutlu olacağı bir şehir olsun. Bunun içinde çevre bilinci, estetik, ekonomik, insan hakları dâhil bir bütün içinde bunları ele almalıyız. Ordu buna layık bir şehir. Çağdaş şehirlerde ne varsa hepsi burada olsun. Burası Düşünen Ordu, Üreten Ordu, Yarışan Ordu. Bunu sadece slogan olarak ortaya koymadık. Bu bizim stratejimiz. Düşünen bir Ordu aynı zamanda neler geliştirebileceğini analitik olarak bilen. Üreten bir Ordu sadece materyal üreten bir Ordu değil; fikir üreten, sanat üreten yeni projeler üreten bir Ordu olacak. Ben sıradan bir Ordu yönetmek istemiyorum. Burası zaten sıra dışı bir şehir. Sıra dışı şehrinde üst limiti olmaz. Bununla ilgili elimden gelen her şeyi yapmaya hazır haldeyim. Konseyde bu şekilde organize olsun diye bazı görüşmeler yaptık. Değerli genel kurulumuz bu düşünceleri göz önüne alarak ileriye dönük yeni değişiklikleri yapan ucu açık ama icracı kurul olacak” diye konuştu.

AZA RAZI BİRİ DEĞİLİM”

Herkesi kapsayan herkese hizmet eden katılımcı bir platform olacaklarını ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Ana felsefemiz kültür ve turizm başta olmak üzere bunların alt yapısı olarak tarımı destekleyici bir unsur olmasını istiyoruz. Benim çocukluğumdan beri hayal ettiğim Ordu bu Ordu. Köy şehir entegrasyonunda şunu düşünüyorum. Fındığın bahçelerinin altı olduğu gibi meradan oluşuyor. Buralarda ikinci ürünler üretebiliriz. Belediye sadece çöp ve kaldırımla uğraşan bir yapı değil. Ben hayatım boyunca hep yarışır durumda olduğum için aza razı biri değilim. Sizlerle birlikte güzel şeyler yapmayı istiyorum. Seçilecek arkadaşlarımız kendini sadece listeyle sınırlı görmesinler. Burada olan olmayan herkesi kapsayan herkese hizmet eden katılımcı bir platform olsun istiyorum. Belediye binasını sadece belediye meclisi üyeleri için kullanmayacağız. Kadın meclisi, çocuk meclisi, engelliler meclisi kuracağız. Haftanın her günü 4 ile 5 arasını halk saati olarak ayıracağım. Gelin konuşalım, görüşelim” şeklinde konuştu.

 YENİ KENT KONSEYİ BAŞKANI ÖMER AYDIN

Öte yandan gerçekleştirilen seçimde Ordu Kent Konseyi Başkanlığına Ömer Aydın seçildi. Aydın’ın başkanlığındaki yürütme kurulu şu isimlerden oluştu: Ali Aydın, Abdurrahman Baş, Ayşe Fidan Argan, Bahadır Baş, Doğan Deniz, Dursun Biran Yılmaz, Enis Ayar, Erdoğan Erişen, Hasan Sarımsı, Hasan Çebi, Kadem Adalı, Kemal Yılmaz, Levent Yıldırım, Mehmet Atilla, Nigar Bağdatlı, Nilgün Gözükan, Nilüfer Tepe, Olgun Öztürk, Özge Şimşek, Resul Bakmak, Salih Zeki Kalyoncu, Semih Özkaya, Sevindik Diktepe Demir, Sevim Yavuz, Tevfik Karabulut, Yaşar Pamuk, Zeki Mesut Özel, Tuncay Özenç, Haluk Murat Poyraz, Hamza Günay.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.