Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

TERZİ MUSTAFA ŞEN İL AHİSİ SEÇİLDİ

TERZİ MUSTAFA ŞEN İL AHİSİ SEÇİLDİ
11 Eylül 2019 - 9:28

Ordu Valiliği öncülüğünde 16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında kutlanacak olan “Ahilik Haftası” etkinliklerinde İl Ahisi olarak seçilen Terzi Mustafa Şen ilçemizi temsil edecek.

Yıllardır terzilik mesleği ile haşir neşir olan, terzilikte birçok dalda başarı elde eden ve bunun karşılığında ilin ahisi olarak seçilen Mustafa Şen’i Fatsa Giyim Eşyaları Odası Başkanı Cemal Paşalıoğlu sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayarak tebrik etti.

Paşalıoğlu’nun mesajı şu şekilde; “Mustafa Şen abimiz yılın ahisi olarak ilan edilmiştir 18.09.2019 tarihinde çarşamba günü saat 09.30 da Altınordu ilçemizde köprübaşı meydanında kutlanacak olan Ahilik kutlamalarına bütün esnaf kardeşlerimiz davetlidir. Ahi Evran tarafından Hacı Bektaş-ı Veli’nin tavsiyesiyle kurulan esnaf dayanışma teşkilâtıdır. Günümüzün esnaf odalarına benzer bir işlevi olan Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzendir. Anadolu’da birliği, refahı, toplum düzenini sağlayan ve halkın maddî, manevî tüm ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda teşkilatlanan sivil toplum kuruluşudur.

Fatsa Giyim Eşyaları Odası Başkanlığı
Cemal Paşalıoğlu”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.