Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FADEF BASIN AÇIKLAMASI “HAMSİ FESTİVALİ”

FADEF BASIN AÇIKLAMASI “HAMSİ FESTİVALİ”
12 Eylül 2019 - 11:22

Bünyesinde 42 derneği barındıran Fatsa Dernekler Federasyonu, 2 Eylül 2019 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile 2. inci Fatsa hamsi festivali komitesi oluşturup 17 Kasım’da 2019 da Fatsa 15 Temmuz Özgürlük Meydanı’nda ‘Hamsi Festivali’ düzenlenmesi kararı aldı.

Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş, 2.nci Fatsa Hamsi Festival Komitesi, kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerini yürüterek çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdi.

Başkan Yeşiltaş; “Bu festivale yaklaşık olarak 20.000 kişinin katılması öngörülmektedir. Bu kapsamda, 10 ton hamsi ikram etmeyi planlamaktayız. Festivalde, Fatsa ve çevre ilçe belediyeleri tarafından, başta Fatsa olmak üzere, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Kabataş, Korgan, Kumru Belediye başkanları da ziyaret edilerek festivalle ilgili bilgilendirilecektir. Kurulacak olan bu stantlarda bölgemizin ürünleri ve değerlerinin ulusal ve uluslararası çevreye tanıtımının da yapılması sağlanacaktır. Bir gün sürecek olan festival kapsamında “En güzel hamsi yemekleri yapma yarışması, En fazla hamsi yeme yarışı, Kermes, Panel, yöresel halkoyunları, mehteran konseri, TRT sanatçıları ve yerel sanatçılar da gün boyu sahne alacaktır. ÇAYKUR çay tırı da, tanıtım amacıyla program boyunca çay ikramında bulunacaktır.

Festivalin hazırlanmasında başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Kaymakamlığı, Ordu Üniversitesi ve Fatsa Belediyesi ve yukarıda isimlerini belirttiğimiz ilçe Belediyeleri ve özel sektör kurum ve kuruluşları her biri kendi imkânlarıyla büyük oranda katkı ve destekte bulunarak iş birliğimiz sürece katkı sağlayacaktır. Kamu kurumları, sivil toplum kuruluşu ve özel sektör kuruluşlarıyla “devlet-vatandaş” kaynaşmasının en güzel örneğini bir kez daha Fatsa da gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu birlikteliğin ilçemiz ve çevre ilçeler adına yapılacak olan diğer organizasyonlarda devam etmesi en büyük temennimizdir.

Festivalin gerçekleştirilmesi ve başarıyla tamamlanmasına kadar, basın-yayın ve kamuoyu bilgilendirmeleri, ayrıca programa katılım davetiyeleri ve düzeni, Fatsa Hamsi Festival Komitesi ve onun görevlendireceği kişi veya kişiler tarafından yürütülecektir. 13/09/2019
Kamuoyuna saygıyla duyurulur” diye açıklama yaptı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.