Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ATATÜRK ve SİLAH ARKADAŞLARINI BİR KEZ DAHA ANIYORUZ

ATATÜRK ve SİLAH ARKADAŞLARINI BİR KEZ DAHA ANIYORUZ
28 Ekim 2019 - 16:40

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı yazılı bir basın açıklaması gönderdi.

İnanlı’nın yaptığı açıklama;
“Cumhuriyet ile birlikte kazanılan değerler geleceğimizin, bağımsızlığımızın ve özgür düşüncenin temel taşlarıdır. Topluma çağdaş uygarlık hedefini gösteren ve bu hedefe yönelik bir devlet ve toplum yapısının temelini hazırlayan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını Cumhuriyetimizin 96. yılında bir kez daha minnetle anıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne dek hiç ayrılmadığı ve Gazi Mustafa Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma ana hedefinin, ancak çağdaş uygarlık standartlarında bir devlet ve toplum yapısıyla hayata geçirilebileceği hiç unutulmamalıdır.
Temelinde laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti anlayışının yer aldığı Cumhuriyetimizin teminatı, toplumumuzun asırlara dayanan birlik ve beraberlik geleneğidir. Bu gelenek, Türkiye’yi tarih boyunca karşısına çıkan siyasal ve ekonomik belirsizliklerde bir arada tutan en önemli güç olmuştur. 96. yılında Cumhuriyetin ülkemize kazandırdığı değerler bugün dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu istikrarsızlıkları, savaşları ve terör olaylarını bertaraf etmekte rehberimiz olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti kazanımlarını daha ileriye taşıyacak olan, daha güçlü demokrasi, daha sağlam bir hukuk devleti anlayışı ve daha yüksek bir kalkınma hızıdır. Bu çerçevede Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi her geçen gün daha da güçlendirmek ve hukukun üstünlüğüne tavizsiz riayeti tesis etmek büyük önem taşımaktadır. Türkiye’yi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkaracak reformları ivedilikle hayata geçirmek, ülkemizin refah düzeyini artırmanın yanı sıra siyasal ve toplumsal sorunları yapıcı diyalog ve toplumsal uzlaşma anlayışıyla çözmek ülke olarak yakın geleceğimizin en önemli konularındandır.
Yeni nesillere nitelikli eğitim sunan, evrensel demokratik değerleri, yenilikçi, analitik ve eleştirel düşünebilme yetisini kazandıran bir eğitim sistemi, kadınlarımızın siyasal ve ekonomik yaşantıya yüksek düzeyde katılımı ve bölgesel kalkınmışlık farklarının azaltılması bu süreçte odaklanacağımız adımlar olmalıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi her dönemde olduğu gibi Cumhuriyetimizi güçlendirecek bu adımların atılması konusunda öncü ve destekleyici bir rol üstlenmeye devam edecektir.

Tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet bayramı kutlu olsun.
Saygılarımla.

Murat İNANLI
CHP Fatsa İlçe Başkanı”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.