Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

MURAT KAÇAK; “E-HACİZ MAĞDURİYETİ, ACİLEN GİDERİLMELİDİR”

MURAT KAÇAK; “E-HACİZ MAĞDURİYETİ, ACİLEN GİDERİLMELİDİR”
26 Kasım 2019 - 10:16

Bir çok vatandaşı mağdur eden e-haciz uygulaması ile ilgili MHP Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak yazılı bir basın açıklaması gönderdi.

Kaçak açıklamasında; “Ekonomik anlamda zor günlerden geçen esnaf ve vatandaşlarımızın durumu ve işsizlik meselesi ile hâllenirken, yeni bir şikâyet konusu ile sık sık karşılaşır olmaya başladık. Meselenin binlerce kişiyi kapsadığını far kedince, olaya bir tepki koymamız gerektiğinden hareketle açıklama yapma gereğini duymuş bulunmaktayım.

Vergi ve SSK’ya borcu bulunan esnaf ve vatandaşlarımız, hiçbir uyarı ve bilgilendirme yapılmadan elektronik olarak direk banka hesaplarına e-haciz konulmaktadır. Bankadan işlem yapmak isteyen vatandaşımız birden hesabındaki meblağın hacizli olduğunu görünce ani şok yaşamakta, görmesi gereken işleri aksamaktadır.

Bu durum binlerce vatandaşımızı mağdur etmiş ve etmeye devam etmektedir. Borçların miktarına bakılmaksızın e haciz işlemi uygulanmakta ve bu uygulama anında iki tuşa basarak halledilirken, kaldırılma işlemleri birkaç günü alabilmektedir.

Batan şirketleri kurtarmak için milyarlarca lira destek veren zihniyetin, öğrenim kredisi borçları için bile gençlerimizin hesaplarına e haciz işlemi uygulamış olması abesle iştigaldir. E haciz mağduriyetlerinin önüne geçmek için, ivedilikle devletimizin ilgili mercileri harekete geçerek konuyu ele almalı, gerekli düzenlemeleri yapmalıdır.

Aksi halde mağdur vatandaşlarımız, önlerine yeni engeller getirmesi nedeniyle devletine küsmekte ve yeni küskünler eklenmesiyle tümör her geçen gün büyümektedir. Devlet vatandaşını koruyan ve kollayan olmalıdır. Vatandaşının yaşamını zorlaştırmamalı, kolaylaştırmalıdır.

Bu düşüncelerle, konunun tekrar gözden geçirilerek, kolaylaştırıcı tedbirlerin alınması en büyük temennimiz ve isteğimizdir.

Saygı ve sevgilerimle” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.