Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

TÜRK KADINI FEDAKARLIK, FERAGAT VE YÜKSEK SECİYENİN SEMBOLÜDÜR

TÜRK KADINI FEDAKARLIK, FERAGAT VE YÜKSEK SECİYENİN SEMBOLÜDÜR
04 Aralık 2019 - 21:38

BAŞKAN GÜLER: “TÜRK KADINI FEDAKARLIK, FERAGAT VE YÜKSEK SECİYENİN SEMBOLÜDÜR”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü” nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Güler, “Türk kadını dünyada emsali görülmemiş bir fedakârlığın, feragatin ve yüksek seciyenin sembolü olarak farklılığını her daim göstermiştir” dedi.

Başkan Güler mesajında şu görüşlere yer verdi:

5 Aralık 1934 tarihinde anayasa ve seçim kanununda yapılan değişiklikle ülkemizde kadınlar milletvekili seçme ve seçilme hakkına sahip oldu. Genç Cumhuriyet, 85 yıl önce kadınlara bu hakkı çok sayıda Avrupa ülkesinden önce tanıdı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş bir toplum olmak için kadın-erkek eşitliğinin sağlanması gerektiği düşüncesiyle Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağlamıştır.

Ülkemizde kadınlara verilen bu hakla birlikte 5 Aralık, dünyada “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanan özel bir gün olarak kabul edilirken, tüm dünyada kadınların daha insanca yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır.

Bir toplumda kadına gösterilen saygının, verilen değerin, hak ve sorumlulukların, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini de belirlediği kanaatindeyiz. Tarihimizin her döneminde etkin rol oynamış, bu tarihi birlikte yazdığımız kadınlarımıza minnettarlığımızı her zaman ifade etmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.