Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

DAİRELER 25 ARALIK’TA SATIŞA ÇIKIYOR

DAİRELER 25 ARALIK’TA SATIŞA ÇIKIYOR
20 Aralık 2019 - 15:45

BU FIRSATI KAÇIRMAYIN!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, TOKİ işbirliği ile Altınordu ilçesi Şirinevler Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 311 konutluk projede, Büyükşehir Belediyesine ait olan 116 daireyi açık teklif usulüyle satışa sunuyor.

İstekliler istenilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlayacak ve başvuru dilekçesine ekleyerek ihale dosyasını, Şarkiye Mahallesi Yükçülük Sokak No:2/3 adresinde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı Meclis ve Encümen Şube Müdürlüğüne 24.12.2019 tarihinde saat 17.00’ye kadar teslim edecekler. Personeller gelen başvurular için hafta sonu da mesai verecek.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İlhan Yılmaz, 25 Aralık’ta yapılacak ihale öncesi vatandaşlara çağrıda bulundu. Yılmaz, şehre yürüme mesafesindeki lokasyonu, sosyal donatı alanları ile cazibe oluşturan konutlar için sunulan fırsatlardan vatandaşların yararlanması için gerekli adımları attıklarını söyledi.

“ŞEHRE EN YAKIN TOPLU KONUT ALANI”

116 dairenin Büyükşehir Belediyesine ait olduğu projenin tamamı 4 blok ve 311 daireden oluşuyor.  15 adet 1+1, 26 adet 2+1 ve 75 adet 3+1 dairenin satışa sunulacağı konutlar hakkında bilgi veren İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İlhan Yılmaz, “Burası belki de şehre en yakın toplu konut alanı. Şehre yürüme mesafesinde ve sosyal donatısı geniş bir alan. 21.5 dönüm alan üzerine kurulu bir yer. 311 dairede Büyükşehir Belediyesine ait 116 daireyi Büyükşehir olarak satışa sunuyoruz. Vatandaşların ilgisi güzel.  Her gün yaklaşık 100 kişiyi ağırlıyor ve dairelerimizi gösteriyoruz. Şu ana kadar dairelerin yüzde 20’si için bizden dosya alındı. Bu fırsatı değerlendirmeleri için de gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Oturmuş bir site yönetimi var. Her şey düzenli olarak ilerliyor. Bizler de bu yönetimde varız” dedi.

BANKALAR DOSYALARI HIZLANDIRACAK”

Bankalarla da görüşmelerin yapıldığını belirten Yılmaz, “Bankalarla da görüştük. Hepsinin olumlu bir tavrı oldu. 0.99 faiz imkânından bahsediyorlar ancak merkez bankasının perşembe günü çıkardığı faiz kararına göre kredide bir düşüş olacağını söylüyorlar. 25 Aralık ihale gününe kadar da bu düşüşün bankalara yansıyacağını düşünüyoruz. Gelen vatandaşlar bize ödemeyi peşin olarak yapacaklar ancak bu dairelerin satışı noktasında bankalar, vatandaşların dosyalarını hızlandıracaklarını söylediler” diye konuştu.

“VATANDAŞLAR BİRDEN ÇOK DAİRE ALABİLİYOR”

TOKİ işbirliğinde yapılan dairelerden satın alan vatandaşların başka bir daire alamadığı yönünde bir algı oluştuğunu ve bu bilginin tamamen yanlış olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Vatandaşlar istediği kadar daire satın alabilir. Kamuoyunda TOKİ’den daire alan biri başka bir daire alamaz gibi bir algı oluşmuş. Bu yanlış bir algı. TOKİ koşullarında alım yapıldığında bu şartlar geçerli. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak kendimize ait bu 116 dairenin satışında böyle bir şart koymadık. 25 Aralık’ta ihaleyi gerçekleştireceğiz. Daire daire satışlarımız olacak. Her daire için satışlar 3-5 dakika sürecek. Gelen vatandaşlarımızdan ricamız dairelerin özelliği açısından bir fark yoksa başka boş dairelere yönelmeleri” şeklinde konuştu.

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.