Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Altınordu Tutanağını Adalet Bakanı Güle elden verdi

Altınordu Tutanağını Adalet Bakanı Güle elden verdi
21 Aralık 2019 - 13:03

ADIGÜZEL, ALTINORDU BELEDİYESİNDEKİ YOLSUZLUK İDDİALARINI VE HAKİMİN TUTANAĞINI ADALET BAKANINA ELDEN VERDİ.

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Meclis Genel Kurulunda Adalet Bakanı Gül’e tutanağı ileterek Altınordu Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları üzerine yaşananları aktardı. Adıgüzel şunları ifade etti:

 

MUSTAFA ADIGÜZEL (Ordu) – Altınordu Belediyesinin temizlik ihalesinde ağır yolsuzluk iddiaları var. Açık olarak yapılması gereken ihale, mükerrer bir şekilde, teklif usulü yapılıyor ve de ihaleyi alacak firma, çöp kamyonlarının plakası, şase numarasına kadar noterde kayıt altına… Durum mahkemeye taşınıyor, mahkeme heyeti de başlarında hâkime hanım olmak üzere, şantiyeye geldiklerinde buradaki görevliler mukavemet gösteriyor; inceleme yapılmasına, hukukun işlemesine engel olunuyor. Bu durum, 9 Ekim 2019 tarihli elimdeki bu evrakla zapt altına alınıyor; birazdan size ileteceğim. “Olay çıkmaması için alandan ayrıldık.” diye tutanakta yazıyor, olanlar yazıyor. Bir ihale temizse, alengirli bir iş yoksa hukukun işlemesinden neden korkuluyor? Sayın Bakan Gül, Adalet Bakanı olarak aslında siz de burada mağdur olan taraflardan birisiniz.
Soruyu İçişleri Bakanına soruyorum: Altınordu Belediyesinin ihale mevzuatına ve hukukun üstünlüğüne uyması konusunda gereğini yapacak mısınız?

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.