Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ÖRNEK KADIN ŞOFÖR

ÖRNEK KADIN ŞOFÖR
21 Aralık 2019 - 14:39

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan Fatma Güleş kamyonet kullanarak tüm kadınlara örnek oluyor.

39 yaşındaki azimli ve çalışkan kadın Fatma Güleş yıllardır kendi kamyonetini kullanarak hem ailesine destek oluyor hem de kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürüyor.

Eskiden aracıyla yaylalara koyun, gübre vs. taşıdığını belirlen Güleş, ‘’Kamyonet kullanmaya 2011 yılında başladım, yazları fındık zamanında fındık çuvalları taşıyorum, kışın ise Fatsa’da bazen belli bir ücret karşılığında yük çekiyorum.

“KADINLARINDA HER İŞ ALANINDA ÇALIŞABİLME HAKKI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”
Bazen aracımı kullanırken sokaktaki insanların yarısı helal olsun gözüyle yarısı ise yadırgayarak bana bakıyor. Her insanın çektiği farklı sıkıntılar var. İlk önce Fatsa Şoförler Cemiyeti  Başkanlığına gittim ve beni  o zamanki Fatsa Kaymakamı  Sayın Mehmet Yapıcı’ya gönderdiler. Kaymakamlığa gitme amacım maddi destek değil manevi anlamda yanımda olmalarını istedim. Daha sonra ise Kaymakam bey Hastane Dolmuş Başkanını aradı oraya gittiğim, zaman şoförlerin bir kısmı kadın olduğum için beni orada istemediler. Bir kadın olarak kadınların da bütün iş alanlarında iş sahibi olabileceklerini düşünüyorum ve lütfen siz erkekler kadınlar önünü kapatmayın diyorum.  Günümüzde kadın erkek eşitliğinden sürekli söz ediliyor. Peki burada bu niçin dikkate alınmıyor. Ben kendime güveniyor ve bu işi yapacağıma kendimden eminsem neden bana engel çıkarılıyor. Eğer benim bu işi yapabileceğimden şüphe duyuluyorsa bir denesinler bakalım. Yapabiliyor muyum, yapamıyor muyum. Ayrıca kadınların da bu işi yapabileceğini kanıtlayarak diğer hemcinslerime örnek olmak istiyorum.  Bana bu fırsatım tanınmasını özellikle rica ediyorum.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.