Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Vali Yavuz, DurugölŞehit Bayram Gümüş İlkokulu’nda Düzenlenen Açılış Programına Katıldı

Vali Yavuz, DurugölŞehit Bayram Gümüş İlkokulu’nda Düzenlenen Açılış Programına Katıldı
25 Aralık 2019 - 16:48

Vali Seddar Yavuz, Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu’nda düzenlenen Atatürk ve Şehit Köşesi, İmece Uygulama Atölyesi ile Günlük Yaşam Beceri Atölyesi’nin açılış programına katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda ilk olarak Atatürk ve Şehit Köşesi’nin açılışı yapıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın en kritik günlerinden 20 Temmuz 1974 günü antrak telsiz çevirim istasyonunu faaliyete geçirerek adaya inen/çıkan askeri birliklerin komuta heyetini Türkiye’de bulunan harekat merkezi ile irtibatını sağlamak üzere Beşparmak Dağları’nın Atak Tepe olarak adlandırılan mevkiine görevlendirilen ve bölgeye sızan Rum komando taburları tarafından kuşatılarak hunharca şehit edilen Muhb. Astsb. Bşçvş. Bayram Gümüş’ün isminin verildiği şehit köşesinin açılışı öncesi bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Bugün Kıbrıs Barış Harekatını hatırlamak, şehidimizi yad etmek, onun emaneti sevgili Muteber teyzemizi aramızda görmek bizim için ayrı bir mutluluk ve onur kaynağı oldu. Bizler şanlı Türk tarihine sevdalı, devletine, bayrağına aşık onun için gözünü kırpmadan canını seve seve verecek anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Bayram Gümüş, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa silahlı bir mücadelede ilk şehidimizdir, muzaffer çıktığımız bir tarihtir. O yüzden fevkalade önemlidir ve işkence ile şehit edilmiştir. Ordu’nun en güzel okulunda şehidimizin ismi yaşasın istedik” diye konuştu.

Konuşmasında şehit ailelerinin sadece sevgi ilgi beklediğine vurgu yapan Vali Yavuz, “Devlet olarak maddi ve manevi onların yanındayız. Onlar takdir görmek, saygı görmek, hürmet görmek, ziyaret edilmek istiyor, bunu onlardan esirgemeyelim. Bu şehirde kapısı çalınmamış, evine gidilmemiş bir tek şehit ve gazi ailesi yoktur. Defalarca benim tarafımdan, kaymakamlar ve il müdürlerim tarafından ziyaret ediliyor. O yüzden Bayram Gümüş’ü rahmetle, minnetle ve şükranla analım mekanı cennet olsun. 1071 Sultan Alparslan’dan bugüne kadar bu vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizin, kahraman gazilerimizin önünde rahmetle minnetle, şükranla, saygıyla eğilelim ve onların kemiklerini sızlatmayalım. Ulusal menfaatlerimizi her şeye rağmen koruyacağız, korumak zorundayız. Bu ülkeyi yücelteceğiz. Bunu yaparken bir şey daha yapacağız çok çalışacağız” dedi.

 

Vali Seddar Yavuz, ”Bilim yuvalarımızı, okullarımızı önemsemeli, öğretmenlerimizi onure etmeli, onların motive edilmesini sağlamalıyız. Öğretmen arkadaşlarımızın yaptığı işin ne kadar zor, ne kadar kutsal olduğunun farkına varmalıyız. O yüzden öğretmenlerimizi her fırsatta ödüllendirmeli, cesaretlendirmeli, yetenek ve kabiliyetlerini daha fazla öğrenciye geçmesini sağlayacak yaklaşımlar sergilemeliyiz. Öğretmeni sadece bilgi aktaran değil, ilim ve irfan sahibi insanlar olarak tanımlamalıyız. Öğretmen sadece öğreten değil, örnek olandır. İlim, irfan aşılayandır. Nesli aşılayandır. Kişilik oluşturandır. Kimlik oluşturandır. Öğretmene bu yönden baktığımızda farklı bir noktaya doğru gideceğiz” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada, ”Bugün çok kapsamlı açılışlar dizisi yapıyoruz. Bunda Sayın Valimizin kadirşinaslığı çok öne çıkıyor, çok güzel hizmetleriyle birlikte bu kadirşinaslık Ordumuzun değerlerine değer katıyor. Yaşam beceresi atölyesi gerçekten güzel bir teşebbüs onun dışında imece usulü zaten bizim Anadolu’muzun önemli bir kavramı bununda bir sera uygulamasında ele alınması da ayrı önem arz ediyor. Şehidimizin bu şekliyle isminin verilmesi ilk şehit oluşu Valimizin değerlere ne kadar önem verdiğini ortaya koyuyor” dedi.

Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu Müdürü Tuncay Topal da bir konuşma yaptı. Topal, ”Kıbrıs Barış Harekâtı şehidi ve Cumhuriyet tarihinin ilk muharebe şehidi Bayram Gümüş’ün okulumuza adının verilmesini sağlayarak bizleri onurlandıran Sayın Valimize, yapım aşamasında desteklerini esirgemeyen velilerimize şükranlarımı sunuyorum. Milli eğitim bakanlığının 2023 vizyonunda belirtilen hedefler doğrultusunda öğrencilerimizin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri ve el becerilerini kazanmaları robotik kodlama bilgilerini sürdürmek amacıyla bir atölyeye ihtiyaç duyulmuş, bu kapsamda yöresel mimarimizden olan serende den esinlenerek okulumuzun bahçesine tamamı ahşaptan imal edilen Beceri atölyesi ile öğrencilerimizin toprakla bütünleşmesini sağlamak, tarımsal bilgi ve becerilerine katkı sağlamak amacıyla birlik ve beraberlik içerisinde gönüllük anlamına gelen imece serası yapılmıştır” diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Şehit Muhb. Astsb. Bşçvş. Bayram Gümüş’ün özgeçmişi okundu ve şehit için dua yapıldı.

Daha sonra açılışlara geçildi. Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler, Şehit Muhb. Astsb. Bşçvş. Bayram Gümüş’ün eşi Muteber Gümüş ve diğer protokol üyeleri tarafından Atatürk ve Şehit Köşesi açılış kurdelesi kesildi.

Daha sonra İmece Uygulama Serası ile Günlük Yaşam Beceri Atölyesinin açılışı yapıldı. Vali Seddar Yavuz İmece Uygulama Serasında limon fidanı dikti ardından diğer protokol üyeleri ile birlikte çeşitli sebze fidelerinin dikildiği serayı gezdi.

Günlük Yaşam Beceri Atölyesinde ise öğrenciler tarafından temasının deprem olduğu robotik kodlama ile yapılan etkinliği izleyen Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri minik öğrencilerden atölyede bulunan 30-40 yıllık eski eşyaları da inceleyerek bilgi aldı.

 

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.