Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Tayfun Ķarataş; “Bu İstek Fatsa İçindir”

Tayfun Ķarataş; “Bu İstek Fatsa İçindir”
01 Ocak 2020 - 0:21

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, Fatsa Organize Sanayi Bölgesine ödenek tahsis edilmemesine tepki göstermişti.
Yaptığı açıklamaların ardından tepki çeken ve ilçemiz siyasi temsilcileri tarafından eleştirilen Tayfun Karataş, bu tepkilere cevap verdi.

FATSO Başkanı Tayfun Karataş’ın Açıklaması şu şekilde;
“KAMUOYUNA SAYGILARIMLA DUYURULUR…
Geçtiğimiz hafta FATSA OSB ile ilgili bir açıklama yapmış ve son 2 seferdir Ünye ve Altınordu OSB’leri için kamulaştırma bedeli karşılığı para gönderildiğini ama Fatsa’ya gönderilmediğini beyan ederek ilgilileri ve doğal olarak bölgemizin Milletvekilini göreve davet ederek Fatsa OSB’ye de para aktarımının sağlanmasını istemiştim. Sanırım bazıları bunu benim şahsi isteğim olarak algıladı. Oysa ki bu istek Fatsa içindir. Fatsalının faydasınadır. Benim yaptığım bu açıklama üzerine olumlu tepkiler olduğu gibi olumsuz eleştiriler ve cevaplar da geldi. Eleştiri ve tepkileri saygı ve etik sınırlar içinde olduğu sürece hoşgörü ve anlayışla karşılarım. Gelen cevapları ve eleştirileri okuyunca bu konuda biraz daha detaylı açıklama yapmam gerektiğini hissettim.

Mesela şöyle eleştiriler vardı: “Tayfun Karataş AK Parti aday adaylığı sürecinden önce iktidara ve milletvekiline teşekkür ediyordu ama aday yapılmayınca teşekkür etmeyi bıraktı şimdi eleştiriyor.” Evet doğru, ben iktidara ve milletvekiline Fatsa’ya yapılan yatırım ve Fatsa’nın ve bölgenin menfaatine uygun işler için teşekkür ediyordum. Ama gördüğüm eksiklikleri de yerine göre eleştirmiş olduğum da kayıtlarda mevcuttur. Ama aynı ben, aday olmadıktan sonra da mesela 26 Temmuz 2019 tarihinde TMO’nun fındık alımı kararı ve fındık fiyatı konusunda da başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hükümetimize ve emeği geçen herkese teşekkür ettim. Arzu eden kayıtlara bakabilir. Bunun dışında seçimlerden sonra Fatsa’ya herhangi bir yatırım yapıldı ise ve ben buna teşekkür etmediysem bu gerçekten benim eksikliğimdir. Ben böyle bir yatırım görmedim; eğer varsa ve bana hatırlatılırsa da hatamı kabul ederim. Yatırımdan kastım genel bütçeden, yani merkezi hükümetten gelen bir yatırımdır. Yani Belediyeyi kastetmiyorum. Çünkü Belediye henüz yeni sayılır ve devralınan şartların da çok iyi olmadığını her Fatsalı gibi ben de biliyorum.
İkinci olarak; Fatsa OSB’ye Ünye ve Altınordu’dan daha fazla para aktarıldığı söyleniyor. Evet doğru söylüyor Sayın Başkan. Ama isterseniz konuyu biraz daha detaylandıralım ki kamuoyu doğru bilgilensin:
Altınordu OSB’nin toplam kamulaştırma borcu 29 milyon iken arazinin ikiye bölünmesiyle 14,5 milyona düşmüştür. Ödenen: 10.5 milyon (gerçekleşen kamulaştırma oranı: %72.4) Kalan borç 4 milyon.

Ünye OSB’nin toplam borcu 24 milyon. Ödenen: 10 milyon (gerçekleşen kamulaştırma oranı: %41.6) Kalan borç 14 milyon
Fatsa OSB’nin toplam borcu: 80 milyon. Ödenen: 12 milyon. (gerçekleşen kamulaştırma oranı: %15). Kalan borç 68 milyon.

Bu tabloya ve bu ödeme miktarlarına göre her yıl aynı miktarda ödeme yapılacağını kabul edersek; Altınordu OSB’nin kamulaştırması 2020 yılı içinde biter. Ünye OSB’nin kamulaştırması 1,5 yıl sonra biter. Fatsa OSB’nin kamulaştırması ise yıllık 12 milyon ödeme hesabıyla 5.5 yıl sonra bitmiş olur. Şimdi bizim buna razı olmamız, ses çıkartmamamız mı bekleniyor? Nasıl olsa en çok para bize gelmiş bu bize yeter mi diyelim? İlçe başkanımız Sayın İsa Yüksel’i iyi tanırım ve onun da bu tabloyu kabul etmediğinden ve gerekli gayreti göstereceğinden eminim. Mesela biz 2020 yılı bütçesinde Fatsa OSB için ne kadar ödenek koyulduğunu ve kamulaştırma işinin ne zaman biteceğini de bilmek istiyoruz… Bunu bilmek öğrenmek her Fatsalının hakkıdır diye düşünüyoruz. Önümüzdeki yıl Fatsa OSB’nin kamulaştırma borcu bitirilsin, göreceksiniz emeği geçenlere ve bölge Milletvekillerimize de ilk teşekkürü yine biz ederiz.

Üçüncü olarak benim Milletvekilleri arasına nifak soktuğum iddia ediliyor. Sanırım bu eleştiriyle benim açıklamamın içinde Sayın Cemal Enginyurt’a teşekkür etmiş olmam kastediliyor. Evet, ben Sayın Enginyurt’a teşekkür ettim çünkü Sayın Enginyurt gerek Meclisteki bütçe konuşmasında Meclis kürsüsünden gerekse de sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalarda Fatsa OSB’nin kamulaştırma bedeli konusunda taleplerini defalarca dile getirdi. Başka Milletvekilleri de aynı konuşmaları yapsaydı onlara da teşekkür ederdim. Bu teşekkürün Milletvekilleri arasına nifak sokmayla ne ilgisi var bunu anlayamadım. Ama kastedilen bu değil de başka bir şeyse bunu da bilmek isterim..

Yazımın başında da belirttiğim gibi saygı ve etik sınırlar içinde her türlü eleştiriyi hoşgörüyle karşılar, eksiklerimiz varsa bunu da açık yüreklilikle kabul eder, hatta özür dilememiz gerekirse de özür dilemesini de biliriz. Ancak henüz Eleştiriyle Sövme arasındaki farkı bile idrak etmekten yoksun bazı sosyal medya trolleri ve onların şakşakçılarına söyleyecek sözüm yok. O yüzden susuyorum… Çünkü her söz SAHİBİNE yakışır..

Bizler her şeye rağmen eksiklerimizi gidererek, daha fazla arzu ve istekle çalışarak bölgemizde istihdamı ve üretimi arttırarak kalkınma adına çalışmalarımızı ilk günkü heyecanımızla sürdüreceğiz. Bu vesileyle 2020 yılının Fatsa’mız ve bölgemiz için her alanda daha başarılı bir yıl olmasını diler hepinize saygılar sunarım.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.