Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı
11 Ocak 2020 - 10:53

0 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği kahvaltı programı ile kutlandı.

Aktuğ Otel’de düzenlenen kahvaltı programına, Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkan Vekili İsa Hitaloğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Birol Yılmaz, Ünye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Coşkun, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Cihat Albayrak, Altınordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sezgin Yaşar, il genelinde görev yapan basın mensupları katıldı.

Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkan Vekili İsa Hitaloğlu, kahvaltı programına katılan basın mensuplarını bulundukları masalarında ziyaret ederek, günlerini kutladı.

10 Ocak Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “30 yıldır mülki idare amirliği yapan birisi olarak, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu gayet iyi biliyorum. Sizlerin emeklerini takdir ediyor ve saygıyla karşılıyorum. Zor şartlarda çalıştığınızı bilmemek mümkün değil. 30 yıldır Anadolu’yu geziyorum. Sizlerin hangi şartlarda gazeteyi çıkarttığınızı, nasıl habercilik yaptığınızı, nasıl en iyi görüntüyü yakalamaya çalıştığınızı, hepsini yakından takip ediyorum. Yerel basının ciddi sorunları, sıkıntıları var. Bu sorunlar ve sıkıntılar giderek de artıyor. Basında kağıt gazeteciliği bitiyor ve dijital ortama doğru bir evrilme var. Gazetecilik mesleği şekil değiştiriyor. Dolayısıyla buna ayak uydurabilmek zorundasınız.  Yeni bir takım yaklaşımlara ihtiyaç var. Dolayısıyla önümüzdeki onlu yıllarda bugün yaptığımız birçok şeyi yapmayacağız, konuştuğumuz birçok şeyi de şeyleri konuşmayacağız. Gidişat ona doğru gidiyor. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyor, sağlıklı ve başarılı günler diliyorum” dedi.

Programda bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Basın mensupları bizim gözümüz, kulağımız, beynimiz ve aynı zamanda vicdanımız. Dolayısıyla da akla kara arasında, doğru ile eğri arasında, dürüstle yanlışlar arasında aynı zamanda bizim vicdanımız. O bakımdan yeni dönemde çok şeyler bekliyoruz. Biz, basını aynı zamanda ailemizin en aktif gözlemcileri olarak görüyoruz. Aynı zamanda zihin terazisinde adil ve erdemli olarak bu çalışmaları tarttıklarını düşünüyorum. Ordu basınını bu vesileyle yaşam kalitelerinin, çalışma ortamlarının da düzeltilmesini çok arzu ediyorum” diye konuştu.

Ordu’nun en kıdemli gazetecilerinden birisi olan Mehmet Atilla Şimşek de programda bir konuşma yaparak, duygularını şöyle dile getirdi: “Mesleğe başlayalı 60 yıl oldu. Her dalında çalıştım, güzel işler yaptığıma inanıyorum. Gazetecilik hakikaten sor ve meşakkatli bir iş.  İnşallah uzun yıllar uzun yıllar birlikte çalışırız. Mutlu olun, saygı ve sevgi görün.”

Programın sonunda, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü anısına gazetecilere hediye takdiminde bulunuldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.