Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“BU BORÇLAR ESKİ YÖNETİMLERİN BORCUDUR”

“BU BORÇLAR ESKİ YÖNETİMLERİN BORCUDUR”
13 Ocak 2020 - 18:11

Geçtiğimiz günlerde yerel medyada gündem olan haberlerden biri olan ilçemiz esnaflarından Harbi Tur’un sahiplerinden Mevlüt Ekinci ile Fatsa Belediyespor yönetimi arasındaki gerginlik sürüyor.

Mevlüt Ekinci’nin basın yoluyla sitemine Fatsa Belediyespor yönetimi sosyal medyadan karşılık verdi.

“KAMUOYUNA DUYURULUR

Son günlerde sosyal medyada yer alan Harbitur isimli firma yetkilisi Mevlüt Ekinci’ nin iddiaları üzerine kulübümüz adına açıklama yapma gereği doğmuştur.

Bilindiği üzere kulübümüz son zamanlarda ekonomik açıdan zor bir dönem geçirmekte olup bu süreçte yönetim olarak gerekli hassasiyet ve şeffaflık çerçevesinde görev ifa edilmektedir. Kayyım süreci akabinde görevi devralmış olan yönetim geçmişten kaynaklı borçların tespiti ve ödenmesi noktasında hassasiyet ile çalışmaktadır.

Açıklamaya konu olayda; Mevlüt Ekinci isimli firma sahibi kulübümüzden alacaklı olduğunu beyan etmesi üzerine kendisinden alacağa dayanak teşkil eden evrak ve dökümler talep edilmiştir. Muhatap firma alacağa yönelik icra takibi yapmışsa da itiraz sonucu uzun zamandır kulübümüz aleyhine ikame etmiş olduğu bir dava da bulunmamaktadır. Beş ayı aşkın bir süredir kendisinden istenilen alacağa dayanak evrakları sunmayan firma ve yetkililerinin yapmış olduğu açıklama gerek kulübümüz gerekse camiamız adına kabul edilebilir olmayıp şaşkınlık vericidir.

Firma ile daha önce yapılan görüşmelerde alacağın somutlaştırılması halinde ödeme yapılabileceği hususu kendilerine iletilmiştir. Kamuoyununda takdir edeceği üzere dayanağı ortaya konulmamış olan alacak iddiası üzerine ödeme yapılması sorumluluk ve şeffaflık gereği mümkün değildir. Kaldı ki firma yetkilisinin belirttiği gibi kendisine verilmiş bir ödeme sözü hiçbir zaman olmamıştır. Firma yetkilisi tarafından kulübümüzü yönelik karalayıcı ve itibar zedeleyici iddialar kabul edilemez haldedir.

Yine muhatap firma yetkilisi haklı alacağı olan paraların aktarıldığını, çıkar doğrultusunda para kullandırıldığı yönünde gerçek dışı ve iftira boyutunda iddialarla yönetimimizi zan altında bırakacak açıklamalarda bulunmuştur. Mevcut kulüp yönetimi kulübün mali ve idari açıdan idaresi hususunda gerekli titizliği ve şeffaflığı göstermektedir. İddiada bulunan firma yetkilisi iddiaları soyut ve gerçek dışı ifadelere dayanmakta olup dayanağını açıklaması gerekmektedir.

Camiamız şundan emin olmalıdır ki kulübümüzün menfaatlerine aykırı ve zarara sebebiyet veren tüm işlemler tespiti ile yargıya taşınacaktır.

Birlik ve beraberliği en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde kulübümüze ve yönetime yöneltilmiş olan karalamaya ve haksız algı yaratmaya yönelik iddiaların kabulü mümkün değildir. Memleketimiz ve camiamız adına gerekli sorumluluk, titizlik ve şeffaflık çerçevesinde görevimizi ifa etmekteyiz.

Bu sebeple yönetim ve camiamızı hedef alan haksız iddiaları sebebi ile muhatapları kınadığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.

Fatsa Belediye Spor Kulübü Derneği Yönetimi”

“Sitemlerim Eski Yönetime”

Şimdi Mevlüt Ekinci bir açıklama daha yaptı. Ekinci sitemlerinin eski yönetime olduğunu belirtti.

Mevlüt Ekinci’nin ikinci açıklaması şöyle; ‘’Sevgili Fatsa Belediyespor kulübü bizler kendimizi ifade edemedik herhâlde ki; Fatsa Belediyespor böyle bir açıklama yapma gereği duymuştur. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyiniz. Bizlerin yeni yönetimle işi yoktur çağrımız borçlanmaların altında kimlerin ismi var, imzası var. Ve neden olduğunun üstünü örtmeden, kimseyi korumadan adaletli bir şekilde açıklanmasını istiyoruz. Birilerinin alınmasına gerek yoktu!!! Ve yeni yönetimde kimse alacağın somutlaşması halinde paranı ödeyeceğiz demedi kamuoyuna yanlış bilgi verilmesin.

Ayrıca; bizden istenen, dokümanlarımız Fatsa Belediyespor görevlilerine teslim edilmişti ve evraklarımız Fatsa Belediyespor muhasebesinde evraklarımız mevcuttur. Muhasebecinizin numarası yoksa biz verelim.

Ve bu borçlar eski yönetimlerin borcudur. Önce onları sorgularsanız hesabınızı sorarsanız, zaten bizimle ilgili soru ve düşünceleriniz kalmayacaktır.

Bizler bu süreçte her gelen yönetime derdimizi ve açıklamamamızı yaptık ve yine yönetim gelirse yine yaparız.

Ayrımcılık kimse yapmasın istiyoruz. Birilerini koruyacağız diye, birilerini harcamayınız istiyoruz ve inanıyoruz.

Hiç kimse duyarlı olmadığı için bu açıklamaları yaptık ve yine söylüyorum Fatsa Belediyespor bizlerin takımıdır ve Fatsa Belediyespor için inandığımız sürece elimizden geleni yaparız. Saygılarımla.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.