Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

UYUŞTURUCU VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KURUMLAR EL ELE VERDİ

UYUŞTURUCU VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KURUMLAR EL ELE VERDİ
23 Ocak 2020 - 12:51

Fatsa ilçemizde Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Kurulu 2020 yılı ilk toplantısını Kaymakam Ömer Lütfi Yaran Başkanlığında gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay ve tüm ilçe protokolünün hazır bulunduğu toplantıda Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran bağımlılığın her türünün (Uyuşturucu madde, tütün, alkol, teknoloji) önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, “Bağımlılıkla mücadele konusunda tüm kurum ve bireylerin sorumlulukları vardır. Bağımlılık toplumsal bir problem olmakla beraber gün geçtikçe artmaktadır. Bunun için bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmaların devam etmesi aksaklıkların giderilmesi ve daha etkin mücadele edilmesi anlamında kurumlar ve bireyler işbirliği içerisinde olması gerekmektedir.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay ise bağımlı kişilerin konuşlandığı metruk binaların yıkımı ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Bu çalışmalar kapsamında riskli alanlarda belirlenen noktalara güvenlik kamerası takılması için alt yapı çalışmaları devam ediyor. İlk olarak Atatürk Parkına Ordu Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak çalışmalar çerçevesinde 29 adet güvenlik kamerası takıldı. Bundan belirlenen riskli bölgelere kamera takılması için maliyet ve alt yapı çalışmaları devam etmektedir.” dedi.

Toplantıda kurul üyeleri bağımlılıkla mücadele hakkında 2019 yılında kurumlarınca yapılan çalışmaları ve 2020 yılı için planlanan çalışmaları değerlendirildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.