Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

MOBİL MUTFAK TIRI DEPREMZEDELERİN İÇİNİ ISITIYOR

MOBİL MUTFAK TIRI DEPREMZEDELERİN İÇİNİ ISITIYOR
30 Ocak 2020 - 13:57

Elazığ’da yaşanan deprem sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla bölgeye gönderilen mobil mutfak tırı, depremzedelere sunduğu sıcak yemek imkânıyla gönülleri fethediyor.

Malatya ve Elazığ illerinin orta noktasında bulunan ve depremden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Kale ilçesinde konuşlanan mobil mutfak tırı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Zabit Yön koordinesinde, depremin ilk gününden bu yana ilçedeki 28 köyün 21’ine çorba ve yemek ulaştırıyor.

Deprem sonrası oluşan tahribat nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlar, Ordu Büyükşehir Belediyesinin imkânlarını seferber eden ve gün boyu kendilerine sıcak yemek sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibinden hayır dualarını esirgemiyor.

“ALLAH ORDU’NUN EKSİKLİĞİNİ GÖSTERMESİN”

Çoğunluğu çadırda kalan vatandaşlara köy muhtarları ve imamların koordinesiyle yemek dağıtımı yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekibi, gösterdiği çaba ile takdir topluyor. Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden vatandaşlar, “Yapılan hizmet takdire şayan. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Onun ekibine de teşekkür ediyoruz. Köyde herkes Ordu’dan gelen yardımlardan memnun. Allah eksikliklerini göstermesin” diye konuştu.

“MALATYA’YA ULAŞAN İLK YARDIM TIRLARI ORDU’DAN”

1 aşçı, 1 aşçı yardımcısı, 1 şoför ve koordinatör olarak afetzedelere yemek ve çorba dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Zabit Yön, “Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile cuma akşamı Ordulu hemşehrilerimizin yardımları ile doldurulan tırlarla birlikte cumartesi günü Malatya ilimize vardık. Malatya ve Elâzığ AFAD yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde itfaiye arama kurtarma ekiplerimiz Elâzığ iline, yardım tırları ve mobil mutfak tırı Malatya’ya yönlendirildi. Edindiğimiz bilgiye göre Malatya’ya ulaşan ilk yardım tırları Ordu’dan hareket eden tırlar olmuş. Bu hareket Malatyalı kardeşlerimizin gönlünde büyük anlam kazandı. Mobil mutfak Kale ilçemize konuşlandırıldı. Cumartesi gününden bu yana günlük 2500 kişiye sıcak çorba ve yemek ikramında bulunuyoruz. Verdiğimiz bu hizmet ile vatandaşlarımızdan bolca hayır duası alıyoruz. Burada 15 dakikada bir artçı depremler oluyor. Vatandaşlarımız zarar gördüğü için evlerine rahatlıkla giremiyor. Böyle bir hizmeti vermemize vesile olduğu için Başkanımız Hilmi Güler’e ve tüm Ordululara teşekkür ediyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.