Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA’DA BİR İLK! İŞTE BİRLİK, BERABERLİK

FATSA’DA BİR İLK! İŞTE BİRLİK, BERABERLİK
09 Şubat 2020 - 16:42

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ilçemizdeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. “1.STK Siyasi Parti Buluşması” toplantısı Bolaman Park Restaurantta düzenlendi.

Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 1.STK Siyasi Parti Buluşmasının açılışında yaptığı konuşmada, Tasarruf Tedbirleri (Yeni alınan araçlar, Mevcut Durum, Yapılan Ödemeler), Kadrolara yapılan atamalar (müdürlükler), Belediyenin Mevcut Ekonomik durumu, Çöp Konusu, Çöp alanının ağaçlandırılması, Ordu Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü’nün Fatsa’ya kurulması, Sevgi Caddesindeki çalışma programı, 3 bin tonluk su deposunun ilçemize yapılması, Bolaman Havzası Projesi, Mesire Alanları, Turizm ile ilgili çalışmalar Kültür Sanat Faaliyetleri, Görsel sanatlar Atölyesi, Gösteri Sanatlar Atölyesi, Kapalı Pazar Yeri, Yeni Belediye Binası, Fatsa Belediyespor, Kent Konseyi Çalışmalarından bahsetti.

“30 YILLIK ÇÖP SORUNUNU BİTİRDİK”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar göreve geleli 10 ay olduğunu belirterek, “Bu süreçte sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcilerimiz, muhtarlarımız ve esnaf kardeşlerimizin hemen hemen hepsiyle bir araya gelmeye dertlerini konuşmaya çalışıyoruz. Kaynakların kıt olduğu imkanların sınırlı olduğu bir dönemden geçiyoruz ama 10 aylık süreçte vatandaşlarımızın hiçbirinde bu şehrin geleceği ile alakalı bir ümitsizlik umutsuzluk yok. Normal sistem akışı devam ederken, sizlerin işlerini daha bereketli nasıl yaparız onun planlamasını yapıyoruz. Fatsa’mızda 30 yıldır çöp sorununu konuşuyorduk. Ayazlı bölgesindeki çöpten birçok vatandaşımız bundan şikayetçiydi. Şehrin merkezine yaz aylarında kokular iniyordu. Bugün artık ilçemize tek bir çöp poşeti dahi dökülmüyor. Bu şehrimizin kalitesini arttırırken bir taraftan da hepimizin şehirde rahat yaşamasına rahat ticaret yapmasına vesile olacak. Bu Fatsa adına büyük bir kazanımdı bunun üzerinden de siyaset yapmaya kalkanlar oldu ama çok şükür bu şehirde uyum ve birliktelik bunu içimizde aşmış olduk.” dedi.

“OSKİ’NİN FATSA’YA KURULMASI İLÇEMİZ AÇISINDAN BÜYÜK AVANTAJ”

Ordu Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (OSKİ) nin Fatsa’ya kurulmasından bahseden Başkan Kibar, “OSKİ, Türkiye’de sadece resmi olarak 30 genel müdürlüğün olduğu bir birim. OSKİ 200 personeli ile birlikte ilçemizde faaliyet gösterecek. Ordu’da bulunan 800’ün üzerindeki mahalledeki vatandaşlarımızın su ve kanalizasyon sorunlarını için ilçemize gelip bu sorunu ilçemizde çözüp Mesudiye’ye Akkuş’a Gürgentepe’ye Altınordu ve Ünye’ye nereye dönecekse memleketlerine geri döneceği bir hareketlilik sağlayacak. Bu belki bugün sadece 200 kişinin çalıştığı bir OSKİ Genel müdürlüğü olarak görülebilir. Emin olun bunun Fatsa’ya çok büyük katkıları olacaktır. 3 bin kişilik bir fabrikadan daha bir spekülasyon sağlayacak. Bu bölgeye gelen bu kurumda işi olan birçok vatandaş bir fırının önünde durup ekmeğini alıp memleketine gidecektir. Bunu da Fatsa’ya kazandırmak çok kolay olmadı. Belki de hiçbir şehirde olmayan su kesintilerinin bizim ilçemizde yoğun yaşanıldığı en ufak yağmurda kanalizasyonların taştığı, yağmur sularının dükkanlarımıza girdiği bir ilçeden bahsediyoruz. Bu kurumun ilçemize gelmesiyle birlikte önümüzdeki yaz itibariyle artık bu su ve kanalizasyon taşkınlıklarının konuşulamayacağı bir döneme gireceğiz. Kurum buradayken bu şehrin sorunlarıyla birebir muhatap olacak. OSKİ’de herhangi bir sorun birinci dereceden yetkili ağıza iletilebilecek. Bu da ilçemizin büyük kazanımlarından bir tanesidir.” dedi.

“BİR ÇOK CADDEDE ÇALIŞMALAR BU YAZ BİTECEK”

Fatsa’da önemli birkaç caddede çok yakında çalışmaların başlayacağını ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Uzun zamandır Sevgi Caddesinde esnaflık yapan vatandaşlarımız var. Sevgi caddesi TOKİ’ye çıkan Barbaros caddesi, Şevket Reis ve Liman Caddesi onların hepsi ihale edildi. TOKİ’deki Barbaros caddemizin yapımına başlandı ama hava şartları itibariyle yavaş geçiyor. Sevgi caddesi de önümüzdeki ay itibari ile başlayacak. Beyazıt caddesinden başlayarak Sakarya İlkokuluna giden yolun maliyeti 10 milyon TL. Normalde 2021 yılı programındaydı. Biz bunu önceliğimizi diye getirdik ve bu yılın programında alındı. Bu caddelerde yaz ayına kadar kanalizasyon ve yağmur suyu, doğalgaz hattı geçecek ondan sonra asfaltı ve kaldırımları yapıldıktan sonra kullanılmasına geçilecek. Kıt olan dönemlerde altyapı sorunlarında programa aldırmak çok kolay olmuyor. Bunlar Büyükşehir Belediyesi’nin hizmeti alanında olan şeyler ama gerçekten bizim ilçemizdeki sizlerin de seçim döneminde herkesin siyasi görüşünü bir kenara bırakın bizlerin önderliğinde bu ekibin inanmışlığı, güvenmişliği ve desteğiyle Fatsa’da daha önce görülmemiş bir oy desteğiyle sizlerin huzurunda sizlerin hizmetkarı olma yolunda bir görev aldık. Bizimde karnemiz iyi olduğu için Büyükşehirden alamayacağımız hiçbir hizmet yok. Bu kıt kaynakların olduğu dönemde sadece bu bahsetmiş olduğum kanalizasyon yatırımlarının yaklaşık 40 milyar dolarlık bir yatırım. Önümüzdeki 6 aylık süre için bir yatırım. Bu 40 milyarlık yatırım diğer 18 ilçedeki toplamı 30 milyon TL. Diğer 18 ilçede 30 milyonluk yatırım yapılırken, sadece Fatsa 40 milyonluk yatırım aldı.” diye konuştu.

“2021 YILINDA KAPALI PAZAR YERİ, MESİRE ALANI GİBİ PROJELER HIZ KAZANACAK”

Altyapı sorunlarını çözdükten sonra 2020 yılında çözdükten sonra 2021 yılında Kapalı Pazar Yeri, Mesire Alanı gibi projelerin hız kazanacağını sözlerine ekleyen Başkan Kibar, “Bolaman Köprüsüne birer tane alternatif köprü başta olmak üzere Bolaman ve Yalıköy mahallerinde çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Bugüne kadar Belediyemiz ile geldiğimiz noktaları bilgilendirme yaptım. Sizlerden ricam bir esnaf kardeşiniz olarak kendi aranızdaki birlik ve beraberliği sağlayalım. Birlik beraberliğin olduğu yerde bereket olur. “ şeklinde konuştu.

Başkan Kibar’ın konuşmasının ardından Siyasi Parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hem görüş ve önerilerini sundular hem de bilgi almak istedikleri konularla ilgili sorularını  sordular.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.