Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Murat Kaçak “Daha Ne Kadar Sessiz Kalacaksınız?”

Murat Kaçak “Daha Ne Kadar Sessiz Kalacaksınız?”
20 Şubat 2020 - 10:53

Geçtiğimiz günlerde ulusal medyaya da gündem olan Fatsa Belediyesinde geçmişe dönük yapılan son sayıştay raporlarıyla tescillenen usulsüzlükler ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe başkanı Murat Kaçak, “Daha ne kadar sessiz kalacaksınız?” diye soru yöneltti.

“Bu nasıl bir sindirilmişlikse, kimsenin gıkı çıkmıyor. Nasıl bir diyet borcu ise öde öde bitmiyor. Belgeler açık seçik ortadayken göz göre göre görmezden gelmek bu memlekete ihanettir.” diyen Murat Kaçak’ın açıklamaları;

“Sayıştay raporlarının bir kısmı ulusal basına yansıdı ve evraklar internette dolaşıyor. Feryat edip ortalığı ayağa kaldırmamız gerekirken kimseden çıt ses yok.  Bu nasıl bir sindirilmişlikse, kimsenin gıkı çıkmıyor, nasıl bir diyet borcu ise bu öde öde bitmiyor. Belgeler açık seçik ortadayken göz göre göre görmezden geliniyor. Bu düpedüz memlekete ihanettir.

YA HESBINI SORUN YA DA HESAP VERİN DEMİŞTİK
Daha önce mevcut yönetime seslenmiş ve “ya hesap sorun, ya da hesap verin” demiştik. Hesap sormuyorsan geçmişi üstleniyorsun demektir. Eğer üstleniyorsan hesabını vermekle yükümlüsün.

O gün bu raporlarlar henüz çıkmamıştı. Gördük ki bizim kaygılarımız yersiz değilmiş. Şimdi bu raporlar varken, her şeyin farkında olan, sanki beklenen bir sonuçmuş gibi hiç şaşırmamış, bir o kadar da pişkin bir yönetimle karşı karşıyayız. Ayrıca muhalefetin ve basının konuya adeta kulak tıkayarak duyarsız kalmasına da (istisnalar hariç) ayrı bir faciadır.

OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Daha önce gündeme taşıdığımız yanlış yatırımlar, çarçur edilen paralar, ben yaptım oldu mantığı ile yapılan işler yüzünden heba edilen milyonların hesabını, konunun muhatapları vermek zorundadır. Bu günün belediye yönetimi, aynı partiye mensup olmaları dolayısıyla olaya duyarsız kalmayı ve kendi sahalarında kısa paslaşmalarla oyalama taktiği uygulamayı tercih etmektedir.

Bu iş zaman aşımına sokulup unutturulmaya çalışılacak kadar basit değildir. Heba olan, sadece milyarlar da değildir. Fatsamızın gelişmişliğidir, milletimizin yaşam kalitesidir, çocuklarımızın geleceğidir.

HEBA OLAN YATIRIMLAR
Şimdi sayın yetkililere soruyor ve Fatsamızı gerçekten seven vatan evlatlarına da hatırlatıyorum.

– Gözle görülen ve halen kullanabildiğimiz iki hizmet olan Kültür Sarayı ve Spor Kompleksi, yapılmış teslim alınmış ve teslim alındıktan sadece birkaç sene sonra yine binlerce lira harcanarak tadilata alınmıştır. Son sayıştay raporlarında nasıl ve hangi hilelerle bu tadilatların yapıldığı ortadadır. Bir inşaat yapılırken yüklenici firma denetlemediniz mi? Yapılan işi teslim alan birim amiri kim?

– Yapılırken “siz bizim yaptıklarımızı hayal bile edemezsiniz” diyecek kadar iddialı başlanan ve milyarlarca para harcanan “Sandal Sefası” projesinden bugün ortada ne kalmıştır. Burada heba olan paranın miktarı nedir?

– Israrla proje doğrudur ama yanlış uyguluyorsunuz diye hatırlatılan Balıkhane (Kayık Çekeği Projesi) sadece ben yaptım oldu mantığı ile yapılmış, milyarlar harcanmış, bugünkü hali ortadadır.

– Asfalt tesisi kurup tüm şehir içi yollarını asfaltlayacağız dediğinizde, acele etmeyelim, doğalgaz gelecek ve bu yollar kazılmak zorunda kalacak diye hatırlatılmasına rağmen, inat edip trilyonları yatırdığınız asfalt yoldan şimdi kullanılan metre kare yol kalmıştır.

Bu konular herkesin gözünün önünde olan hadiselerdir. Herkesin bildiği ve başta da belirttiğim gibi unutturulmaya çalışılan meselelerdir.

DAİMA NEFESİMİZ ENSENİZDE OLACAK
Biz bu memlekete gönülden sevdalı neferler olarak bir söz verdik. Yapılan her güzel işin arkasında durup takdir edeceğimiz gibi, bu memleketin kuruşuna göz diken, yanlış iş yapan, hileye başvuran her kim olursa olsun karşısında dimdik duracağız.

Şunu iyi bilin ki bu memleket sahipsiz değildir. Her daim nefesimiz ensenizdedir.”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.