Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BAŞKAN İNANLI, “BİR KEZ DAHA TÜM ULUSUMUZUN BAŞI SAĞ OLSUN”

BAŞKAN İNANLI, “BİR KEZ DAHA TÜM ULUSUMUZUN BAŞI SAĞ OLSUN”
06 Mart 2020 - 12:42

“Suriye’nin İdlib bölgesinde görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik 28 Şubat 2020 Cuma gecesi gerçekleştirilen hava saldırısında 33 kahraman evladımız şehit düştü, 32 evladımız da yaralandı.  Yine ertesi gün aynı bölgede gerçekleştirilen operasyonlarda 1 askerimiz şehit olurken; 2 askerimiz yaralandı” diyen CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı açıklamalarda buldu.

Başkan Murat İnanlı, “Sadece 24 saat içinde 34 vatan evladımız, kahraman mehmetçiğimiz şehit oldu; 34 askerimizin ise hastanelerde tedavileri halen devam ediyor. Millet olarak tarifi imkansız bir acı yaşıyoruz. Her şeyden evvel vatan uğrunda şehit düşen tüm askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun.  Şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve milletimize sabır; yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyoruz. Bir kez daha tüm ulusumuzun başı sağ olsun. Böyle zamanlarda kelimeler acıları tarif etmekte kifayetsiz kalır. Acı ve hüznün boğazlarımızda düğümlenip kaldığı zamanlardan geçiyoruz. Milletimizin her bir ferdini derin bir yasa boğan bu acıları unutmayacağımız, unutturmayacağız. Bu millet, kurtuluşundan kuruluşuna ve bugünlere gelene kadar devleti, vatanı ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan ölüme gülerek koşan bir millettir. Tarihimiz ve bugünümüz bunu ispatlayacak yüzlerce, binlerce, milyonlarca isimsiz kahramanlarla doludur.  Ancak bugün milletimiz mevcut siyasi iktidarın hatta tek bir kişinin yine tek başına aldığı kararlarının, hırslarının, tedbirsizliklerinin bedelini ödemektedir. Duvarları sıvalı evlerde yaşayan yoksul halk çocuklarının neden göz göre göre ölüme sürüklendiği açıklanmaya muhtaçtır. Şehit ocağında pişen helva birilerine tatlı gelebilir. Bizlerin boynunun borcu olan anaların gözyaşlarını dindirmektir, askerlerimizin sağ salim evlerine dönebilmesini sağlamaktır. Ölümü değil yaşamı, savaşı değil barışı istemek, savunmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Murat İnanlı, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yıllardır uyardığı ve işaret ettiği gibi Türkiye, Suriye topraklarındaki emperyalist tuzakların bir parçası olmamalı ve Ortadoğu bataklığına sürüklenmemelidir. Bir gün ABD’nin ertesi gün Rusya’nın taşeronluğuna soyunmak, bu ülkeye, bu millete, bu kahraman Mehmetçiğimize yapılan en büyük ihanettir. Son yaşadığımız acı olay da ne yazık ki hiçbir hava savunma tedbiri alınmadan göz göre göre gelen bir felakettir. Cumhuriyet tarihimizde tek seferde en fazla şehit verdiğimiz bu olayda kahraman askerimizin bunca ihmal, tedbirsizlik ve hatalı dış politika tercihleriyle ölüme sürüklenmesi kabul edilemez.  Kahraman ordumuzun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden aldığı yetkiyle görevini başarıyla tamamlamasını ve askerlerimizin bir an evvel yurdumuza dönmesini, bundan sonra da tek bir askerimizin dahi burnunun kanamaması için gereğinin yapılmasını istiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi “Millet ittifakı iktidarında hiçbir askerimizin tırnağına zarar gelmeyecek.” Çünkü siyasetin görevi askerlerimizin tırnağına dahi zarar gelmemesini sağlamaktır. Çözümün siyasi yöntemlerle gerçekleştirilmesi için herkesi ortak akılla ve sağduyu ile düşünmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

İnanlı, “Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanlığı olarak bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet; ülkemize sabır ve baş sağlığı dilemekle beraber hükümetimizin son Rusya Mutabakatı’nda vermiş olduğu görüntü bizleri derinden yaralamıştır. Daha dün 36 Mehmetçiğimizin şehit edilmesinden sorumlu Putin’in tek el hareketiyle, nasıl da koşup elini sıkıyorlar. Gerçekten rahatsız edici, onur kırıcı bir görüntü! Türkiye böyle yönetilmeyi haketmiyor! Hem sahada hem masada ne kazandığımızı bilen var mı? Tabiki en kötü barış savaştan iyidir. Savaşalım demiyoruz ancak Serakip gitmiş, M4 karayolu gitmiş. Suriye ve Rusya’ya yapılan tüm restler “buhar” olmuş, tüm tezlerden geri adım atılmıştır.

Olan şehit olan evlatlarımıza olmuş, geriye annelerinin feryatları kalmıştır! Tek kazancımız askerlerimizin güvenliği. Maalesef o da birilerinin iki dudağının aradında. Keşke şu sorular sorulabilseydi Türkiye tarafından: Sayın Putin, birliklerimizin yerlerini Rusya ile koordine etmemize yerlerini size bildirmemize rağmen askerlerimizi neden şehit ettiniz?

Sayın Putin, ilk saldırının ardından Rusya’yı bir kez daha uyarmamıza rağmen ikinci saldırıyı neden gerçekleştirdiniz?

Sayın Putin, yaralıların ve şehitlerin Türkiye’ye getirilmesi için helikopterlere neden izin vermediniz?

Sayın Putin, savaş hukukunda yaralıları taşıyan ambulanslar vurulmaz. Siz yaralı askerlerimizi almaya gelen ambulanslarımızı bile neden vurdunuz?

Son günlerde Ankara’da yaşananlar tüm milletimizi derinden üzmüş, yaralamıştır. Gerçekten birliğe, beraberliğe, ortak akla ihtiyaç duyduğunuz bu günlerde maalesef İktidar kendini “vatan” sanmaya başladı. Böylece iktidar mensupları, iktidara karşı olmayı, iktidarın politikalarını eleştirmeyi “vatana ihanet” olarak görmeye başladı. Hiçbir iktidar “vatan” değildir. İktidarı ve yanlış politkaları eleştirmek “vatana ihanet” değildir. Son söz olarak bugün Suriye’de görev yapan kahraman askerlerimizin bir an önce evlerine sağ salim dönecekleri günü sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.