Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Ayhan Baş Müjdeyi Verdi

Ayhan Baş Müjdeyi Verdi
27 Mart 2020 - 12:59

Fatsa Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Fatsa Madeni Eşyalar Odası Başkanı Ayhan Baş esnafı rahatlatacak gelişmelerin müjdesini verdi.
Başkan Ayhan Baş, “Korona Virüs nedeni ile işleri zarar gören esnaf ve sanatkârların kooperatifler kefaleti ile kullanmış oldukları kredilerin 2020 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait taksitleri 3 ay süre ile ertelenecektir.
Tüm kooperatiflerin talebi üzerine beklediğimiz Cumhurbaşkanı kararı 25 Mart 2020 tarih ve 31079 sayılı resmi gazetede yayımlanmıştır.
Bu karar doğrultusunda Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifimiz kefaleti ile doğrudan Halk Bankasından 31 Mart 2020 tarihinden önce kredi kullanılmış olan kredilerin, 01 Nisan – 30 Haziran arasında vadesi dolacak olan taksitlerin üç ay faizsiz ertelenmesi ve bu doğrultuda kalan tüm taksitlerinde üç ay süreyle ötelenmesi sağlanmıştır.
Ayrıca bir başka paket olarak önümüze Türkiye Halk Bankasından doğrudan kullanılacak olan 25 Bin TL kredi kooperatif kefaleti ile de kullandırılacak 36 ay vadede geri ödenecektir. Fakat burada esnafımızın dikkat etmesi gereken konular;
1. Türkiye Halk Bankasının doğrudan kullandıracağı 25 Bin TL krediyi esnafımızın kullanabilmesi için kooperatifimizde devam eden kredi borcunun olmaması ve KOSGEB ile alakalı kredi borcunun bulunmaması gerekmektedir.
2. Kooperatifimiz kefaleti ile kullanmak isteyen esnaf ve sanatkârlarımız şahıs üst limiti dâhilinde kooperatif işletme kredisi şart ve esaslarına göre bu krediden yararlanabilecektir.
Tüm ülkemizin zor günlerden geçtiği bu zamanlarda esnafımız için elimizden geldiği kadar çaba harcayarak, onları rahatlatacak ne varsa talep ederek desteklenmesi için uğraş göstereceğiz.
Taksitleri ertelemek isteyen esnaflarımızın Kooperatifimize gelerek Taahhütname imzalamaları gerekmektedir.
NOT: Değerli Esnaflarımız
Odamızın da kurucu ortağı olduğu KGF kefaleti ile “İŞ’E DEVAM KREDİ DESTEĞİ” 6 ay anapara ödemesiz, toplam 36 ay vadeli ve yıllık %7,5 faiz oranlı kredi başvuruları Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları tarafından 26.03.2020 tarihinden itibaren alınmaya başlanacaktır.
– Tüm sektörler faydalanabilecek
– İstihdamı koruma şartı var
– Limit sınırı yok”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.