Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“BİZ BİZE YETERİZ! BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ…”

“BİZ BİZE YETERİZ! BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ…”
07 Nisan 2020 - 14:57

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel, “Devletimize güvencim tamdır” diyerek basın açıklaması yaptı.

Başkan İsa Yüksel, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum; biz biriz beraberiz ayrısı gayrısı olmayan 83 milyon güçlü Türkiye’yiz..

Şu anda hepimiz evdeyiz, kişisel izolasyona dikkat ediyor ve sürecin sonlanmasını ve hayırlı haberleri bekliyoruz. Bugün, dünya nüfusunu oluşturan milyarlarca insan, farklı coğrafyalarda sayısız olayla karşı karşıya kalmaktadır. Savaşlar, ekonomik krizler, darbe girişimleri, ticari müdahaleler, depremler, kasırgalar, sel baskınları ve daha pek çok dış faktör insanlarda derin izler bırakmaktadır. Sıralanan bu negatif gelişmelerin geniş ölçekte toplumun büyük kesimini etkileyen olaylar olduğu bir gerçektir. Böyle zamanlarda, kültüre, jeopolitik konuma, yaşam tarzlarına veya tarihsel özelliklere göre değişiklik gösterse de bireylerin dayanışma içinde ortak değerleri savundukları, birlik ve beraberlik içinde oldukları görülmektedir.

Toplumun topyekûn bir savunma durumuna geçmesi, sosyal yaşamın birçok alanına yansırken, siyasi partiler tarafından da yoğun faaliyetler gerçekleştirilmektedir. Toplumun genelini etkisi altına alan olaylarda siyasilerin, gerek basın gerekse sosyal medya boyutunda bireyleri birleştirici, bütünleştirici rol üstlenmeleri gerekmektedir.

Olumsuz olayların yaşandığı dönemlerde, milli birlik, beraberlik, ruhu ile omuz omuza mücadele, gelecek için daha fazla çalışma, tarihsel değerleri hatırlama gibi kavramları mesajların verilmesi önem arz etmektedir. Peki bunu kim yapacak, elbette vatanı ve milletini düşünen, kavga siyasetinden değil kucaklayıcı asil siyasetten medet umanlar yapacak.

Ülkemizi ve Dünya’yı etkisi altına alan Korona virüsüne birçok devlet önlem almakta gecikmiş ve insanlık için hiç istenmeyen tablolar ve olaylar maalesef yaşanmış ve yaşanmaya da devam etmektedir. Devletimizin erken aldığı önlemler, sağlık alt yapımızın gücü, toplumumuzun ortak birleştirici değerlerine sahip çıkıp verilen talimatlara uyması sonucunda toplum olarak bu beladan kısa süre içinde kurulacağımıza inancım, süreci yöneten sağlık bakanlığımızın tüm yetkililerine ve Devletimize güvencim tamdır.
Böyle bir süreçte birlik, beraberlik çağrısı yapmak ve yaptığı bu çağrıya uyarak hareket etmek, kısır siyasi söylemlerden ve paylaşımlardan uzak durmak siyasi erdemlik, aynı zamanda da insani vasıfların gereğidir.
Toplumu gereksiz ve anlamsız yere ayrıştırma ve ötekileştirme çabası içinde olanların nafile feryatlarına halkımızın kulağı, çaresizliklerine ise kapıları kapalıdır.

YAPILANLARI GÖRMEZDEN GELMEK NE VİCDANİ NEDE İNSANİ DEĞERLERE SIĞMAZ VE YAKIŞIK ALMAZ.
Şimdi soru sormanın değil değerlerimizi bir etme ve birlikte hareket etme zamanıdır. Bu zor günlerde el uzatma ve yardımlaşma zamanıdır. Yapılanları görmezden gelmek ne vicdani nede insani değerlere sığmaz ve yakışık almaz. “Biz birlikte güçlüyüz…” Bu slogan bizim seçim döneminde kullandığımız bir slogan ve geleceği gören, toplumsal değerlere hizmet eden, vatanına ve milletine bağlılık ülküsüne hizmet eden gönüllerin ortaya koyduğu değeri ifade eden bir slogandır.

DEVLETİMİZİN KURUMSAL VE HİYERARŞİK ADABI KONUSUNDAN BİHABER OLMALARI ŞAŞIRTICI DEĞİLDİR.
Ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, sadece siyaset yapmak için sosyal medyada paylaşımlarda bulunanların, hiç gereği yokken sosyal medyadan şehri yönetenlere akıl verenlerin, Devletimizin kurumsal ve hiyerarşik adabı konusundan bihaber olmaları şaşırtıcı değildir. Her vatandaşımızın çok rahat görüşebildiği, istişare edebildiği görüş ve önerilerini söyleyebildiği değerli yöneticilerimizle istişare etmekten kaçınan siyasilerin amacının sadece basit usul siyaset yapmak olduğu net anlaşılmaktadır.

Kıymetli Hemşerilerim; Ülkemizin içinde bulunduğu bu süreçte; Devletimizin tüm kurumları ayrıca ve özellikle “Sağlık Bakanlığımız”ın tüm birimlerine, Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza, bizleri bir arada tutan ve birleştirici güç olan değerlerimizle hareket eden, vatandaşlarımıza siyaset değil hizmet üreten Sayın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, Fatsa Belediye Başkanımız Değerli Kardeşim İbrahim Etem Kibar’a, STK’larımızın bu süreçte elini taşın altına koyan Sayın Başkanlarına ve değerli üyelerine, ayrıca ve özellikle kurallara sadık kalan bu sürecin bir an önce sonlanmasına katkı sağlayan değerli hemşerilerime en kalbi duylarımla sağlıklı, huzurlu günler diler sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.