Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

DEZENFEKSİYON İSTASYONU VİRÜSE KARŞI KALKAN OLDU!

DEZENFEKSİYON İSTASYONU VİRÜSE KARŞI KALKAN OLDU!
10 Nisan 2020 - 12:21

Fatsa Belediyesi, Covid-19 yeni tip Korona virüsünün yayılımını engellemek için Liman Kavşağına kurduğu “Toplu Taşıma Araçları Dezenfeksiyon İstasyonuna” ilgi her geçen gün artıyor. 10 günde yaklaşık 3 bin araç dezenfekte edildi.

Fatsa Belediyesi tarafından virüs yayılımının başladığı ilk günlerde kurulan dezenfeksiyon istasyonu toplu taşıma araçlarının dışında özel araçlara da hizmet veriyor. Pazar günü hariç haftanın 6 günü hizmet veren istasyona dezenfekte olmaya gelen araçlardan ücret alınmıyor.

“VİRÜSÜN YAYILIMINI EN AZA İNDİRMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Dünyayı etkisi altına alan ve Ülkemizde de yayılımı artan virüsün etkisini azaltmak ve yayılımı en aza indirmek için gayretle çalıştıklarını belirterek, “Karadeniz sahil yoluna kurduğumuz dezenfeksiyon istasyonu toplu taşıma araçlarının yanı sıra hususi araçlara da hizmet veriyor. Dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılan ürünlerin çevre ve insan sağlığına hiçbir zararı bulunmuyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsat verilen dezenfektan maddeler kullanıyoruz. Karışım oranları Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda belirlenmiştir ve maddenin kapalı alanda uygulanmasında hiçbir riski bulunmamaktadır.” diye konuştu.

“BİRLİKTE EL ELE BU SÜRECİ ATLATACAĞIZ”
Verdikleri mücadelenin sadece dezenfeksiyon istasyonu ile sınırlı olmadığını ifade eden Başkan Kibar, “Fatsa’da ki tüm banka girişlerine ve ayrıca ATM’lere de dezenfektan ünitesi taktık. Cadde ve sokaklarımızı sürekli dezenfekte ediyoruz.  Maske ve eldiven kullanımını ayrıca kişisel hijyen konusunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Diğer taraftan Fatsa Kaymakamlığımızın himayelerinde ki Vefa Sosyal yardım platformu ile 65 yaş üstü tüm vatandaşlarımız ve engellilerimizle irtibat ve istişare halindeyiz. Tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Birlikte el ele bu süreci atlatacağız. Herkese evlerinde kalma çağrımı yineliyorum. Her birey evde kalarak bu sürece katkı sağlamış olacaktır. Bu bizim için çok değerli katkıdır.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.