Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Fatsa’da “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” etkinliği düzenlendi

Fatsa’da “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası” etkinliği düzenlendi
08 Mayıs 2020 - 13:30

Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, İçe Emniyet Müdürü Tolga Sipahi ve İlçe Jandarma Komutanı Musa Ünsal’ın katılımıyla Fatsa Sahil Caddesi Samsun istikameti Şelale önündeki karayolu cebinde Trafik Haftası münasebetiyle araç sürücülerine hız yapmamaları, kırmızı ışık ihlali yapmamaları, kavşaklarda geçiş önceliğine uymaları, yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri, Trafik işaret ve işaretçilerine uymaları konularında ve içinde bulunduğumuz Koronaviris salgınıyla ilgili; araç içinde maske kullanımı, sosyal mesafeye uyulması, araçlarını sık sık dezenfekte etmeleri, toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kaldıklarında diğer yolcularla teması engelleyecek şekilde oturmaları hakkında bilgilendirilerek maske dağıtımı yapıldı.

Karayolu Trafik Haftasında sürücülere maske ve el broşürü dağıtımı gerçekleştiren Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Trafik Haftası sebebiyle vatandaşlarda farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, denetleme noktasında durdurulan araç sürücüleri ve yolculara Covid-19 tedbirleri kapsamında maske takmalarını ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını hatırlattı. Araç sürücülerinden trafik kurallarına uymalarını da istedi.

Programla ilgili Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde;
“Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığı, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, bugünü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır. Ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Koronavirüs (Covid¬19) salgınının; toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin edebilmek, sosyal mesafeyi korumak ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla Bakanlığımız, Koronavirüs (Covid-19) salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda pek çok tedbiri hayata geçirmiştir.
2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan Karayolları Trafik Haftası etkinliklerinin Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerle örtüşecek şekilde icra edilmesi amacıyla; Trafik haftası süresince “Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda”, “Trafikte Her yıl Daha İyiye” mottosu etkin kullanılmaktadır.
Vatandaşlarımızın dikkatli davranmalarını, trafik kurallarına uymalarını, Koronavirüs ile ilgili alınan tedbirlere uyarak sağlıklı günlere ulaşmalarını dileriz”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.