Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“SEYAHAT KISITLAMASI UYGULANAN BÖLGELERDE EKONOMİK TEDBİRLER ARTTIRILMALIDIR”

“SEYAHAT KISITLAMASI UYGULANAN BÖLGELERDE EKONOMİK TEDBİRLER ARTTIRILMALIDIR”
11 Mayıs 2020 - 12:23

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, “Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde pandemi döneminin ardından normalleşme süreci ile ilgili detaylı bir açıklama yapıldı. Yaşadığımız süreçte vaka artış hızının düşmesi ve iyileşen sayısındaki artış hepimizi mutlu etti. Olabilecek en az kayıpla atlatmaya dua ettiğimiz bu süreci ilk anından itibaren doğru yöneten başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına ve yetkili tüm mercilere bir kez daha teşekkür ediyoruz” diyerek açıklamalarda bulundu.

“Pandemi sürecinde en büyük fedakarlığı göstermek durumunda kalan, omuzlarına en çok yük binen kesim de doğal olarak iş dünyası olduğunu” belirten Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Karataş, “Aksayan ekonomik düzen iş dünyasında bu kez her kesimi farklı ölçüde etkiledi. Bu süreçte İlimizin de aralarında bulunduğu 31 İl karantina bölgesi olarak ilan edildi ve seyahat kısıtlaması getirildi. Normalleşme süreci ile bu sayı azaltılsa da İlimizin de aralarında olduğu 24 il için süreç halen devam ediyor. Bu kısıtlama ile, Koronavirüsün tüm ülkeye etkilerinin yanında özellikle iş dünyasının bu bölgelerdeki temsilcileri daha da ağır bir yükün altına girmiş oldular.

Devletimiz çeşitli finansman olanakları ve yardımcı tedbirler duyurdu. Bizler de Üyelerimizi bu olanaklardan faydalandırmak için tüm imkanlarımızı kullandık, kullanıyoruz. Bu finansman olanakları bölgelere belirli limitler dahilinde oluşturuldu her zamanki gibi ama özellikle karantina bölgelerine özel bir ekstra esneklik ne yazık ki sağlanamadı. Oysa ki bu bölgelerdeki iş dünyası temsilcileri süreçten daha fazla zarar gördü ve görmeye devam etmekte.

Bu kısıtlamanın sağlık açısından öneminin de farkındayız. Bu bağlamda normale dönüş sürecinde öncelikle ilgili kurumlarımızdan ve devlet büyüklerimizden kısıtlamaların yoğun şekilde uygulandığı bölgelere yönelik dikkatli değerlendirmeler eşliğinde özel çözümler bekliyoruz. Bu bölgelerde iş dünyamızın temsilcilerinin içinde bulunduğu koşullara yönelik etkili yaklaşımlar yaranın en derin noktasına pansuman niteliğinde olacaktır. Bu hususta bizler de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne detaylı bir rapor sunmaya hazırlanıyoruz.

Dolayısıyla ekonomik normallere dönüş için önümüzdeki süreçte ilimizin de aralarında bulunduğu bu karantina bölgelerine özel çözümlerin geliştirilerek farklı bir yol izlenmesinin doğru bir adım olacağı kanaatindeyiz. Bu bölgelerdeki insanlarımızın gördüğü zarar geri dönüşü çok zor bir noktaya yaklaşmaktadır. Kısıtlamaların olduğu bölgelerde özellikle KOBİ’lerimizin ve bilhassa küçük esnaf olarak tabir ettiğimiz işletmelerimizin omuzlarındaki yük artık taşınabilir olmaktan çıkmak üzeredir. Ekonomik büyüklükleri ölçüsünde bu kesim için duyurulan finansman olanakları da belirli bir düzeyde tutulduğundan şu ana kadar duyurulan olanaklar devam eden kısıtlama süreci de göz önünde bulundurunca bu kesimin derdine ne yazık ki derman olmaya yeterli kalmayacağını öngörmek kaçınılmazdır.

Tam bu noktada halkımız için de her zaman vurguladığımız bir çağrıyı, bir kez daha yürekten tekrar etmek istiyoruz. Cumhurbaşkanımızın da bugünlerde önemle vurguladığı “Biz bize yeteriz” cümlesinin anlamını derinden kavramak zorundayız. Esnafımıza, yerel işletmelerimize sahip çıkmak, alışverişlerimizde önceliğimizi bu yönde kullanmaya gayret etmek içinde bulunduğumuz günlerde büyük önem kazanmıştır. Bu birlikteliği şimdi gösteremezsek yakın gelecekte çok daha zor koşullarla karşılaşmamız ve bunun zararını hep birlikte görmemiz kaçınılmaz olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.