Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

15 GÜNDE 3 YATIRIMA İMZA ATILDI

15 GÜNDE 3 YATIRIMA İMZA ATILDI
17 Mayıs 2020 - 21:12

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Aybastı ilçesinde, 15 günde üç önemli yatırıma imza attı. İlçe Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, büyükşehir belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve çalışmaların devam ettiği yatırımlar için Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, 15 gün önce, sorunları yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Aybastı ilçesine gitti. Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan ile birlikte, saha gezileri yapıp, eksiklikleri yerinde tespit eden Şişman, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e, ilçede yapılması planlanan ve acil olan yatırımlarla ilgili bilgi sundu. Başkan Güler’in “Vakit kaybetmeden çalışmalara başlayın” talimatı üzerine, Aybastı ilçesinde hummalı bir çalışma başladı.

80 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

İlk olarak ilçenin 80 yıllık sorunlarından biri olan Çemlik Güney Deresi’nde çalışma başlatıldı. Mezbahanenin hemen arkasında bulunan derenin etrafa yaydığı koku nedeniyle zemin iyileştirme ve ıslah çalışması yapılan derenin üzeri, 15 gün içerisinde bakslarla kapatıldı. Yıllardır derenin etrafa yaydığı koku nedeniyle şikayetçi olan mahalle sakinleri ise derin bir nefes aldı.

PERŞEMBE YAYLASI’NA KÖPRÜ

1105 yılında gerçekleşen meydan muhaberesi sonrası 6 bin şehide ev sahipliği yapan ve Danişment Gazi’nin komutanı Emir Kümbet’in de mezarının bulunduğu, Türk’lerin Ordu’ya ilk giriş kapısı olan, menderesleriyle ünlü, Perşembe Yaylası’ndaki gölet üzerinde köprü çalışması başlatan büyükşehir ekipleri, kısa süre içerisinde köprünün yüzde 70’lik bölümünü tamamladı.

HEDEF; 64 KİLOMETRE BETON VE ASFALT YOL

Baharın gelmesiyle birlikte, Ordu’nun 19 ilçesinde altyapı ve yol çalışmalarını hızlandıran büyükşehir ekipleri, 64 kilometre asfalt ve beton yola kavuşturmayı planladığı Aybastı ilçesinde birçok mahalleyi beton yola kavuşturdu.
15 gün önce başlayan, Çakırlı-Gölyanı grup yolundaki beton yol çalışmalarında da sona gelindi. 1000 kişiye doğrudan hizmet verecek olan yol, mahalle sakinleri tarafından sevinçle karşılandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.