Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Çoklu Baro projesine Saadet’ten tepki

Çoklu Baro projesine Saadet’ten tepki
29 Haziran 2020 - 16:59

Saadet Partisi Fatsa İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Kocaoğlu yaptığı basın açıklamasında; Saadet Partisinin genel görüşlerini aktardı. Yanlış ve kişiye özel uygulamaların, telafisi imkânsız olumsuzluklar yaratacağını dile getirdi.

İlçe Başkan yardımcısı Sayın Kocaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Demokratik hukuk devletlerinde, meslek kuruluşları kamuoyunun oluşmasında etkin ve etkili olması beklenen demokratik kitle örgütleri ve baskı gruplarıdır. Bir meslek odasının kuruluş amacına uygun bir şekilde, yapılan işleri bilimsellik ve kamu yararı doğrultusunda değerlendirip, uygun olmadığının tespiti durumunda kamuoyunu aydınlatıcı açıklamalarda bulunması ve gerektiğinde hukuki yollara başvurarak konunun takipçisi olabilmesi adına özerk yapılarını muhafaza etmeleri zaruridir. Barolar adalet mekanizmasının işleyişinde görev aldıklarından bu görev ve sorumlulukta büyük rol oynamaktadırlar.

İKTİDARIN BAROLARLA İLGİLİ ORTAYA ATTIĞI DÜŞÜNCELERİN NE YERİ NE DE ZAMANIDIR. BU ŞEKİLDE BAROLAR VE AVUKATLIK MESLEĞİ YIPRATILMAKTADIR.

Dünya çapında görülen bir salgınla mücadele edilen bu dönemde böyle önemli bir konunun aceleyle gündeme getirilip yeterli kamuoyu ve uzman dikkatinden mahrum bırakılması, meselenin özüne ilişkin kalıcı çözümler getirecek bir düzenleme yapılabilmesinin önünde engel teşkil etmektedir. İktidar artık kalıplaşmış siyasi stratejilerinin bir örneği olan bu çıkışla gerekli inceleme ve istişarelerin yapılabileceği ortamın oluşmasına imkan tanımaksızın işin muhataplarını hiçe sayarak dayatma çabası içerisindedir.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.