Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

SAADET PARTİSİ FATSA İLÇE BAŞKANI İSMAİL KOÇAN’DAN SERT AÇIKLAMALAR

SAADET PARTİSİ FATSA İLÇE BAŞKANI İSMAİL KOÇAN’DAN SERT AÇIKLAMALAR
03 Temmuz 2020 - 15:56

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na “katil” ithamının yanlış olduğunu dile getiren Koçan;
“Madımak’ın yıldönümünde MHP Milletvekili Cemal Enginyurt; “Sivas’ta yargılanan adamın adı (ceza almış almamış) Temel Karamollaoğlu. Ne katili arıyorsun sağda solda.” diyerek, dönemin Sivas Belediye Başkanı olan, Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu’na, bilgisizce ve düşüncesizce “katil” İthamında bulunmasını şiddetle kınıyoruz.
O dönemin Sivas Valisi, İl Emniyet Müdürlüğü, kolluk kuvvetleri ve istihbarat personelleri dururken, işi sadece belediye başkanlığı olan Sivas’ın oylarıyla hizmete adanan bir şahsa “katil” ithamında bulunması doğru değildir.
O vilayetteki katliamın muhatabı nasıl belediye başkanı olur? Devletin yargısı tarafından Sayın Temel Karamollaoğlu’nun hakkındaki bütün suçlamalar düşmüş, Madımak olaylarında dahli olmadığı belirtilmiş ve suçsuzluğu ispatlamış olmasına rağmen, Cemal Enginyurt’un bu ithamı; verilen birtakım emirlerin uygulanması değilse, bu bir gaflet ve delalettir.
Popülist söylemlerinin yanında hakaretlerini ve argo kelimelerini eksik etmeyen Cemal Enginyurt’u sağduyuya davet ediyoruz.
İnsanımızı ayrıştırmak, birbirine düşürmek isteyen karanlık mahfillerin sebep olduğu Madımak Felaketi’nde yitip giden canlar hepimizi derinden yaralamıştır. Benzer hadiselerin ülkemizde bir daha vuku bulmamasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ederim.
Bu vesile ile Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu’nun; “Madımak Hadisesi’nin aydınlatılması, dahli olanların hukuk önünde hesap vermesi için bir komisyon kurulmalı, 1993’te yaşanan, Madımak başta olmak üzere tüm hadiseler topyekûn araştırılmalıdır.” çağrısını yineliyorum. Yüce Gazi Meclis, biran önce dikkate alıp gereğini yapmalıdır.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.