Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA BELEDİYESİ VE JAPON İŞ BİRLİĞİYLE HAZIRLANAN PROJEDE İNCELEMELER TAMAMLANDI

FATSA BELEDİYESİ VE JAPON İŞ BİRLİĞİYLE HAZIRLANAN PROJEDE İNCELEMELER TAMAMLANDI
19 Eylül 2020 - 12:04

 “Fatsa Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Projesi” kapsamında ilçemize ziyarette bulunan Japon Diplomat DOMA Akifumi Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar ile Halk Eğitim Merkezimizde ve Organize Sanayi Bölgemizde proje kapsamında incelemelerde bulundu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Belediye tarihinde ilk defa uluslararası bir hibe başvurusunda bulunduklarını belirterek, “Japon Konsolosluğu tarafından düzenlenen Yerel Düzeyde Hibe Desteği kapsamında Fatsa Belediyemiz tarafından hazırlanan proje tüm detaylarıyla Japon yetkililere sunuldu. Proje kapsamında ilçemize gelen Japon Diplomat DOMA Akifumi ise gerek yapılan çalışmalara gerekse de Fatsa’daki Japon-Türk ilişkilerine, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yapılan yatırımlara ve üretilerek yurtdışına gönderilen ürünlerin ihracat hacmine hayran kaldı” dedi.

“KADIN İSTİHDAMININ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNE DE DESTEK OLACAĞIZ”

Fatsa Belediyesi ve Japon iş birliğiyle hazırlanan projenin istihdam anlamında çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Kibar, “Japon Konsolosluğu’na başvurusunu yaptığımız proje doğrultusunda ilçemizde iş imkanının zenginleşmesi ile hiçbir iş deneyimi olmayan, meslek edinememiş, meslek edinmede geç kalmış kişiler için fırsat oluşturulması ve alacakları eğitim ile mesleki tanım kazanmalarının yanı sıra dezavantajlı grupların da istihdam edilebilirliğinin artırılması ve bölgedeki toplumsal ve ekonomik refahın arttırılması için var gücümüzle çalışıyoruz. Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzün de paydaş olduğu bu proje ile birlikte yeni yatırımların yapılması için iyi bir başlangıç oluşturup kadın istihdamının sürdürülebilirliğine de destek olacağız.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.