Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

TEMSİLİ ANITKABİR MAKETİNE BÜYÜK İLGİ

TEMSİLİ ANITKABİR MAKETİNE BÜYÜK İLGİ
11 Kasım 2020 - 11:54

Fatsa Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan temsili Anıtkabir maketi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 82’inci yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan temsili Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı.

Yaklaşık  2 buçuk metre uzunluğunda 4 metre eninde yapılan temsili Anıtkabir maketi için özel bir ışıklandırma da yapıldı.

10 Kasım Atatürk’ü anma programından sonra Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Cumhuriyet Başsavcısı Özcan Çabukoğlu’da Cumhuriyet Meydanına giderek minyatür Anıtkabir’i inceledi.

Cumhuriyet Meydanı’na kurdukları temsili Anıtkabir’in çok beğenildiğini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Bu sene 10 Kasım Atatürk’ü anma günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’na temsili olarak Anıtkabir minyatürünü kurduk. Hemşerilerimiz çok beğendi. Aileler buraya gelip çocuklarıyla fotoğraf çekiniyor. Bu vesileyle ‘Benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyor, tüm şehitlerimizi saygıyla yâd ediyorum.” diye konuştu

Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, temsili minyatür Anıtkabir’in çok güzel göründüğünü belirterek, “Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü anma etkinlikleri için gerçekten iyi düşünülmüş bir proje olmuş” dedi.

Gerçeğini aratmayan temsili Anıtkabir minyatürü gören vatandaşlar bol bol fotoğraf çekindi.

Ailelerin çocukları ile fotoğraf çekinen vatandaşlar belediyenin güzel bir görsel çalışma yaptığını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.