Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

ADIGÜZEL: PANDEMİNİN ÖNEMLİ BİR YÜKÜ MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLERİN OMUZLARINDA

ADIGÜZEL: PANDEMİNİN ÖNEMLİ BİR YÜKÜ MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLERİN OMUZLARINDA
07 Aralık 2020 - 14:39

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel muhasebeci ve mali müşavirlerin mesleki sorunları için TBMM’de soru önergesi verdi. Meslek mensuplarının sorunlarının pandemi sürecinde katlanarak arttığını ifade eden Adıgüzel, KDV oranlarından Kosgeb desteklerine, yeşil pasaport taleplerinden meslek kuruluşlarının daha etkin hale getirilmesine dair pek çok konuyu önergesine dâhil etti. Adıgüzel önergesinde şunları ifade etti:

“Muhasebeci ve mali müşavirlerin mesleki sorunları pandemi döneminde iyice artmıştır. Pek çok işyerinin geçici ya da kalıcı olarak kapandığı bir ortamda mali belgelerin sağlıklı bir şeklide toparlanarak sistemin devamlılığı için fedakârca çalışan muhasebesi ve mali müşavirler sorunlarına çözümler beklemektedir.

Bu bağlamda;

  1. Tüm vergi mükelleflerin yükünü azaltacak bir uygulama olarak muhasebesi ve mali müşavirlerin hizmetlerinde KDV oranının %18’den %8’e indirilmesi; meslek mensuplarının en temel sorunlarından biri olan tahsilatların bankalar üzerinden yapılması; yeni meslek mensuplarının büro açabilmeleri için KOSGEB desteklerinden yararlanabilmeleri; mesleklerinde yeterli süreyi tamamlayan muhasebeci ve mali müşavirlere yeşil pasaport hakkı tanınması için gerekli mevzuat çalışmalarının yapılması için Bakanlık olarak bir girişiminiz olacak mıdır?
  2. 5604 sayılı Mali Tatil İhdas Edilmesi Hakkında Kanun ile Haziran ayına ait beyannamelerin Temmuz ayı içerisinde verilmesi nedeniyle mali tatilde bürolarında kalmak zorunda olan muhasebeci ve mali müşavirlerin en temel sorunlarından biri olan uygulanabilir bir mali tatil modeline geçilmesi için bir hazırlığınız söz konusu mudur?
  3. Gelir Vergisi Kanunu’nun Mükerrer 120. Maddesi gereğince 4. Dönem Geçici Vergi Beyannamesinin kaldırılması için bir çalışmanız söz konusu mudur?
  4. Muhasebeci ve mali müşavirlere, vergi mahkemelerine dava açma ve davalara katılabilme hakkının tanınması ve ayrıca meslek mensuplarının damga vergisinden sorumlu tutulmamaları için bir düzenlemeniz var mıdır?
  5. Başta elektronik uygulamalar olmak üzere mesleki işleyiş ile ilgili değişikliklerde meslek kuruluşları ile istişare ve işbirliğini kalıcı olarak yerleştirmek için bir projeniz var mıdır?
  6. Mevcut hali ile uygulanması mümkün olmayan Geri Kazanım Katılım Payı’nın (GEKAP) kaynakta alınması ve beyanı usulüne geçilmesi için bir düzenleme planlanmakta mıdır?”

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.