Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, TV 52’de yayınlanan Akın Çiçek’in sunuculuğunu yaptığı Yeni Gün programına katıldı.
Gündeme dair soruları yanıtlayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Göreve geldikleri 20 aylık görev süresi içerisinde yaptığı çalışmaları ve 2021 yılında yapacakları yeni projeleri anlattı.
“İSTİŞARE KÜLTÜRÜ İLE BİRLİKTE BAŞARIYORUZ.”
Fatsa’da sağladıkları siyasi birlik ve beraberlikle istişare kültürü ile görev yaptıklarını ifade eden Başkan Kibar, Belediye olarak kıt kaynakları doğru kullanarak tasarruf ederek büyümeye, istişare kültürü ile yarınları güvence altına almaya devam ettiklerini kaydetti.
“FATSA, BÖLGE EN HIZLI BÜYÜYEN VE GÖÇ ALAN İLÇE”
20 aylık süreçte planlanan hizmetlerin önünde ilerlediklerini belirten Başkan Kibar, “ Fatsa sadece belediyecilik anlamında değil, şehir olma unvanında da, ciddi yol kat etti. Fatsa havzası ile birlikte dışarıdan çok göç alıyor. Her yıl nüfus artıyor. Bu yıl Fatsa’mız yüzde 4 üzerinden nüfus olarak büyüdü. Fatsa, bölge en hızlı büyüyen ve göç alan ilçe. Bunun gerekçesi, Fatsa’nın gelişmesi ve güzelleşmesi ile bölgemizdeki Organize Sanayimizin büyümesidir. Yeni istihdam kapılarının açılması, yeni yatırımcıların gelmesinden kaynaklanıyor. Fatsa, Kumru, Korgan, Çatalpınar, Aybastı, Kabataş, Gürgentepe’de yaşayan birçok esnafımız, vatandaşımız Fatsa’yı merkez olarak görüyor. Ticaretini ve yatırımını yapan bu bölgemizin insanları ile gündüz 150 bine yakın nüfus hareketliliği oluşuyor.” dedi.
“FATSA’NIN KRONİKLEŞMİŞ SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK. “
Fatsa’nın yılladır çözülememiş ertelenmiş sorunlarını çözüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Kibar, “Alt yapı noktasında Ordu Büyükşehir Belediyemizle birlikte sağladığımız güçlü bir koordinasyon ve uyumla birçok sorunu çözdük, çözmeye devam ediyoruz. Fatsa’mızda yapılan bu hizmetlerde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Hilmi Güler’e ve tüm ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“BİR BEDEL ÖDENECEKSE, HEP BİRLİKTE BEDEL ÖDEYELİM”
Altın madeni ile ilgili kendisine yöneltilen soruya cevap veren Başkan Kibar, “ Altın madeni ilçemizde yedi yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Altın madeni konusunda, ruhsatlandırma, yetki, denetim konusunda söz sahibi değiliz. Bugün altın madeninin görüntüsü bile bizim için mücadele etmeye yeter. Ülkemizde denetim mekanizmaları var. Herhangi bir olumsuz raporda vatandaşımızla yol yürümeye hazırız. Kurulacak objektif bir kurula sadece Fatsa Belediyesi olarak değil, Fatsalı bir vatandaş olarak destek verelim. Gözden kaçan, görmediğimiz ve suistimal olan bir şey varsa hep birlikte mücadele edelim. Bir bedel ödenecekse, hep birlikte bedel ödeyelim. Bu aslında bizim durumumuzda, bizim konumumuzda olan birisinin söylememesi gerek bir söz ama; bizim duruşumuz ve bakış açımız bu kadar net. İlçe Başkanımızla Bakanlıkları birlikte ziyaret ettik. Fatsa’nın adının ulusal basında bu şekilde yer alması bizi fazlasıyla rahatsız ediyor. Ankara ziyaretimizde, ÇED Genel Müdürümüzle ve Maden İşletmeleri Genel Müdürümüzle ziyaretimiz oldu. Bununla alakalı çok daha kapsamlı, devletimizin üst akılında bulunan ve işte teknik donanım ve bilgi sahibi olan her bakanlıktan bir komisyon oluşturularak ilçemize göndermesini ve halkla birlikte bir bilgilendirme toplantısı yapılması talebimizi yineledik. Pandemi döneminde bu talebimizi dile getirmiştik aslında. Pandemiden dolayı ilerleyen bir zamana ertelenmişti. Bugünkü geldiğimiz noktada talebimizi tekrar yineledik. Sivil toplum örgütlerimizin, siyasi parti temsilcilerimizin, muhtarlarımızın, vatandaşlarımızın katılacağı kapsamlı bir toplantı yaparak bilgi kirliliğinin önüne geçmek istiyoruz. Halk olarak STK’lar ve siyasi partiler olarak buna çok ihtiyacımız var. İnşallah, aşılama döneminden sonraki ilk normalleşme sürecinde bu toplantımızı yapacağız. Vatandaşlarımız şundan emin olsun, Fatsa’ya, çocuklarımızın geleceğine zarar olacak her şeye birinci derecede muhatap biziz. Yetkimiz yoktur diye sorumluluğu üzerimizden atacak durumumuz yok. Bugün altın madenine yaptırım konusunda herhangi bir yetkimiz yok.” şeklinde konuştu.
FATSA BOLAMAN HAVZASI PROJESİ
Fatsa Bolaman Havzası projesi’nin Dünya çapında örnek projelerden bir tanesi olduğunu ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Dünya Bankası destekli olan Fatsa Bolaman Havzası ıslah projesi, yaklaşık 300 milyon dolarlık Dünya çapında örnek proje. Finansmanı Dünya Bankası’ndan sağlanacak bu projenin 7 yıllık bir süreci var. Yerel yönetimlerin projeden pay alma gibi bir durumu yok. Orman Bakanlığı, DSİ ve Karayollarının bölgede çok ciddi yatırımları olacak. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Güler’in önceki dönemlerde yapmış görevleri ile kendi ismi ve girişimleriyle bölgemize kazandırılmıştır. Bizlere rehberlik ederek böyle bir hizmeti bölgemize kazandırmasından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir kez daha ötürü teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
“PANDEMİ SINAVINI BAŞARILI VERDİK.”
Pandemi ile mücadelede belediye olarak örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Tüm Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde üzerimize düşenin fazlasını yaparak mücadele ettik. Gayri Safi Milli Hasıla konusunda bizlerden çok daha üst seviyelerde olan Avrupa ve Amerika’ya nazaran bu süreci başarılı bir şekilde yönetiyoruz. Biz pandemi ile mücadeleyi, kadim kültürümüz ve geleneklerimizden gelen komşuluk anlayışı ile yürüttük. Kırılması güç bir rekora imza attık. Belediye olarak 3 milyon 500 bin adet maske üretip dağıttık. Araç dezenfeksiyon ünitesini kurduk. Vefa Sosyal Destek Grubu ile ortaklaşa ciddi yardım projeleri yürüttük. Yardıma ihtiyacı olan tüm ailelerin neye ihtiyacı varsa karşıladık. Üniversite çağlarındaki gençlerimiz için geleceğimiz Türkiye’si vizyonuna katkı sağlayacak, tarihi değerlerimizi unutturmayacak ve sınav hazırlıklarında yapılması gerekenlerle ilgili çok özel içeriklere sahip gençlik dergimizi kapı kapı adreslerine teslim ediyoruz. “ dedi.
“HEDEF 60 AYDA 60 ARAÇ “
Araç filosunu tasarruf ederek büyüme ilkesi doğrultusunda güçlendirdiklerini belirten fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Başkan Kibar, “ Göreve geldiğimiz günden itibaren canla başla çalışıp hizmet ederken aynı anda da tasarruf ederek büyümeyi prensip edindik. 13 adet hizmet aracına ilave olarak 6 adet hizmet aracını daha envanterimize kattık. İnşallah 60 ayda 60 hizmet aracına sahip kendi işini kendi çözen, kendine yeten bir şehir olacağız” dedi.
“FATSA’NIN KAZANIMLARI İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ”
Fatsa’ya olan hizmet sevdamızla Fatsa adının geçtiği her yerde kazanım elde etme konusunda canla başla çalıştıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kapalı Pazar Yeri, Meydan Projesi, vahşi çöp depolama alanının kapatılarak yeşil alana dönüştürülmesi, OSKİ ile birlikte yürütülen çalışmalar, Yeni Hizmet Binası, Dolunay, Ayazlı, Organize Sanayi Bölgesi’nin Doğalgaza kavuşması, Mebahane, Ağır Ceza Mahkemesi’nin Fatsa’ya kurulması, Eski Çınar Hastanesi’nin Sağlık Yaşam Merkezi’ne dönüştürülmesi ve şehir içinde ve kırsal’da yapılan asfalt ve beton yol çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaştı.
“FATSAMIZA KALICI, DAYANIKLI YOLLAR YAPIYORUZ”
Asfalt ve beton yol hizmetleriyle asırlık yolar yaptıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Her köşesinde bir şantiyenin devam ettiği Fatsa’mızın her mahallesine imkanlarımız ölçüsünde belirli bir program dahilinde hizmetler yapıyoruz. Yalıköy, Köseli, Sırakovancı 6 km sıcak asfalt grup yolu, Tayalı, Kılavuzömer, Kabakdağı, Bağlarca, Konakbaşı 13 km grup yolu, Demirci, Taşlıca, Budak 7 km grup yolu, İslamdağ, Beyceli, Fizme 13 km grup yolu yaptık. Yapılan bu yollara, 45 km sıcak asfalt, 50 km beton yol, 18 km 1.kat emisyon kaplama, 22 km 2.kat emisyon kaplama yapılmıştır. Bu çalışmaların maliyeti 21 milyon 155 bin 500 TL’dir.” dedi.
BAŞKAN KİBAR, 2021 YILI YENİ PROJELERİ ANLATTI
2021 yılında somut adımların atıldığı bir döneme gireceklerini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa’yı turizmde bölgenin marka şehri yapacaklarını, Cıngırtla ilgili çalışmalara başladıklarını Hazinedaroğlu Konağı’nın müzeye dönüştüreceklerini, sahil bandında ve şehir içinde faaliyet gösteren tüm galericileri tek çatı altında toplayacakları oto galericiler sitesi ile ilgili yer tahsisi aşamasında olduklarını, Demas plajının olduğu bölgeyi sosyal yaşam alanına dönüştüreceklerini, eski çöp alanının olduğu yere tüm sosyal donatı alanları ile Karadeniz’in en büyük Millet Bahçesi yapacaklarını, 2. Eyvanla Balıkhane arasındaki sahil bandına yapılacak 100 dönümlük dolgu alanı ile şehirdeki otopark sorununa çözüm bulacaklarını, hazırlık çalışmalarına başladıkları pilot bölgede hayata geçirmeyi planladıkları Kentsel dönüşüm projesini yeni yılda başlayacaklarını söyledi.