Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA’DA 33 YILDIR AYAKKABI BOYACILIĞI YAPAN HASAN ERGÜN, “ONLARIN TUZU KURU”

FATSA’DA 33 YILDIR AYAKKABI BOYACILIĞI YAPAN HASAN ERGÜN, “ONLARIN TUZU KURU”
23 Ocak 2021 - 11:41

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen meydan projesinde bildiğiniz üzere ayakkabı boyacılarına yer bırakılmadı. Fatsa Belediyesi de Orta Büyük Camii’nin hemen yanında bulunan eski balıkhanenin olduğu yere  ayakkabı boyacıları için yeni bir yer hazırladı. O alana böyle bir proje hazırlandığı için eleştirenler de oluyor destekleyenlerde…

Direk olayın muhataplarından, yani meydandaki ayakkabı boyacılarından biri aynı zamanda boyacı esnafının sorumlusu olan Hasan Ergün’ün görüşlerini sizlere aktarıyoruz.

Hasan Ergün, 33 yıldır ayakkabı camiasının içerisinde ve boyacılıkla geçimini sağlayan bedensel engelli bir hemşerimiz…

Eleştirileri duyunca üzüldüğünü söyleyen Hasan Ergün, “33 yıldır sektörün içerisindeyim, 20 yıldır da Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda ayakkabı boyası yapmaktayım. Rahmetli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Çamaş bizim meydanda ayakkabı boyamamızı hiç istemedi. Kendisi bizzat devamlı geldi ve oradan kalkmamızı istedi. Çok sıkıntılar çektik, zabıtalarla devamlı tartıştık… Bunu o dönemde görevde olanlar iyi bilir… Sonra Hüseyin Anlayan ve ekibi geldi bir nebze rahatladık. Ama onlarda bir süre sonra bizi oradan kaldırdı. Sahil tarafına üst geçidin yanına gönderdiler ve tüm boyacı arkadaşlarımızla beraber orada hiç iş yapamadık… Açıkçası acımıza ölüyorduk boyacılar olarak. Sonra bir insafa geldiler meydan da ki şimdiki yerimizde işimizi yapmaya başladık. Bize söz verdiler fakat dört yıl geçti. Hala yer yapacaklar diye boyacı arkadaşlarımızla konuşuyorken seçim oldu. Şu anki başkanımız İbrahim Etem Kibar yanımıza geldi. Sıkıntılarımızın olup olmadığını sorduğunda hepimiz soğuktan şikayet etmiştik. O da, ‘sizi bu soğuktan kurtaracağım’ diye söz verdi. Şu anda verdiği sözünü tutuyor sağolsun.

Fatsa’da boyacıların, simitçilerin, pazarcıların ve seyyar satıcıların bir yeri olmadı. Şu anda yapılıyor ne var bunda? Tuzu kuru esnaflar yapılan hizmeti beğenmediğini sosyal medyada yazıyorlar. Üzülüyorum bizim için Orta Büyük Camii önünde bulunan boşluğa toplamda 10 işyeri yapılıyor. Bizler için lostra salonu yapılıyor, bir hafta içinde teslim edecekler inşallah, bizde o meydanın soğuğundan kurtulmuş olacağız.

Bize her gün değişik insanlar geliyor ve Fatsa Belediyesine kızıyorlar ‘neden size yer yapmıyorlar?’ diye…

Daha dün Fatsa’da önde gelen bir ağabeyimiz bizlerin yerini yapmadıkları için serzenişte bulunmuştu. Şimdi yapıyorlar hemde en iyi şekilde. Cami önü olduğu için eleştiriliyor ama biz boyacılar olarak çok memnunuz. Bizlerin sorunlarını dinleyen ve çözüm üreten belediye yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.