Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI

FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR’DAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI
12 Mart 2021 - 17:36

“İSTİKLAL MÜCADELEMİZ,  İSTİKLAL MARŞIMIZDA EBEDİLEŞMİSTİR.”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İstiklal Marşı’nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100’üncü yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabulünün 100. yıl dönümünü kutlayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşı’nın Kurtuluş Savaşı’nın ruhunu yansıtan abidevi eser olduğunu söyledi.

“MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIKLARININ DİZELERE DÖKÜLMÜŞ HALİDİR”

Büyük fedakarlıklarla kazanılan İstiklal mücadelesinin milli şair Mehmet Akif Ersoy tarafından mısralarıyla ebedileştirdiğini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ” İstiklal sevgisi ile dolu vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 100. yıldönümünü kutlamaktayız. İstiklal Marşımız, Kurtuluş mücadelemizde milletimizin yaptığı kahramanlıkların, yazdığı destanların dizelere dökülmüş halidir. Büyük zorluklarla kazanılmış bağımsızlık mücadelemizin abidevi ifadesi olan İstiklal Marşımız, bağımsız yaşama tutkumuzun hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. İstiklal Marşımız sadece geçmişimizi değil geleceğe dair hayallerimizi de kapsar. Bu nedenle özellikle gençlerimiz, İstiklal Marşımızı dikkatlice, özümseyerek okumalı ve bir rehber olarak görmelidir” dedi.

“MİLLETİMİZİN RUHUNA TERCÜMAN OLMUŞTUR”

Türk milletinin ruhuna tercüman olan İstiklal Marşı’nın milli birlik ve beraberliği en güzel biçimiyle vurguladığını kaydeden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ‘İstiklal Marşı benim eserim değil, Türk Milleti’nin eserdir’ diyerek bize İstiklal Marşı’nı bizlere emanet bırakmıştır. İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 100.yıldönümünde ‘Allah, bir daha bu millete İstiklal Marşı’nı yazdırmasın’ diye dua ediyoruz.  Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. ”  diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.