Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA, BÜYÜKŞEHİR İLE KABUĞUNU KIRIYOR

FATSA, BÜYÜKŞEHİR İLE KABUĞUNU KIRIYOR
27 Nisan 2021 - 9:22

Ordu Büyükşehir Belediyesi iki yıllık süre zarfında Fatsa’da hayata geçirdiği yatırımlarla ilçenin kaderini değiştirdi. Büyükşehir Belediyesi yaptığı yatırımlarla hem yılların sorunlarını çözdü hem de Fatsa’nın vizyonuna uygun çalışmalar yaptı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldiği günden bu yana 19 ilçede tarihi yatırımlara imza atan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa ilçesinde de vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak, yaşam standartlarını yükseltecek çalışmaları bir bir hayata geçiriyor. Altyapıdan üstyapıya, ekonomiden turizme kadar birçok çalışmanın gerçekleştirildiği Fatsa, Büyükşehirle değişim ve dönüşüm yaşıyor.

FATSA’NIN YOL VE SUYUNA 80 MİLYONLUK YATIRIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve geldiği günden bu yana geçen 2 yıllık süre zarfında 19 ilçede olduğu gibi Fatsa’da da yol ve su çalışmalarına ağırlık verildi. Büyükşehir Belediyesi, Fen İşleri ve OSKİ çalışmaları kapsamında Fatsa’ya son 2 yılda 80 milyonluk yatırım yaptı.

FATSA-SAMSUN ARASI KADAR ASFALT YOL YAPILDI

İlçelerin ulaşım altyapısını güçlendiren Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Fatsa’nın ulaşım ağında bulunan yollarda emilsüyon kaplama ve sıcak asfalt olmak üzere toplamda 112,5 km asfalt çalışması gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca 7 km beton yolu da vatandaşın kullanımına sundu.

SEVGİ CADDESİ SİL BAŞTAN YENİLENDİ

Fatsa ilçesinde 1980’li yıllarda inşa edilen, geçici onarım ve eklemelerle günümüze kadar getirilen ancak artan nüfus yoğunluğu nedeniyle ihtiyaca cevap veremez hale gelen Sevgi Caddesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapısı sil baştan yenilenerek sıcak asfalt ve kaldırımlarla modern bir görünüm kazandı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca Fatsa’nın yoğun mahallelerinden Kurtuluş, Evkaf, Mustafa Kemal Paşa, Dolunay, Ayazlı, Dumlupınar, Fatih, Şerefiye, Konakbaşı, Bolaman, Çöteli, Başköy, Yapraklı ve Dolunay Mahalleleri başta olmak üzere birçok mahallede yaptığı asfalt çalışmalarıyla da vatandaşın beğenisini kazandı.

FATSA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi şehrin yeni bir kimlik kazanması amacıyla mağazaların konumlandığı, araç trafiğine kapalı durumdaki Reşadiye Caddesi’ni modern bir görünüme kavuşturdu. Yapılan çalışma ile caddenin meydan ile bağlantı kurulan kısmı ve ana yola bağlantı sağlanan kısımları bazalt ve granit küp taşlarla daha modern ve sağlıklı bir görünüme kavuştu.

YAYALAR İÇİN 19 KM’LİK MODERN KALDIRIMLAR

Yayaların sağlıklı ve güvenli ulaşımı içinde çalışan Büyükşehir Belediyesi, 19 km’yi aşan baskı beton kaldırımı Fatsalı vatandaşların kullanımına sundu.

61 KM’LİK YENİ İÇMESUYU VE KANALİZASYON HATTI

Ordu Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü de Fatsa’da su ve kanalizasyon alanında önemli yatırımları hayata geçirdi. Vatandaşların sağlıklı içme suyuna kavuşması adına önemli çalışmalar gerçekleştiren OSKİ, 2 yıllık süre zarfından Fatsa’ya 47 km yeni içme suyu hattı kazandırdı. Şehrin altyapısı için de durmak bilmeyen OSKİ, 14 km kanalizasyon ve 3 km’lik yağmur suyu hattı yaparak altyapıda köklü bir değişim gerçekleştirdi. Böylece Fatsa ilçesi kanserojen madde taşıyan asbest borulardan kurtulmaya başladı.

OSKİ tarafından ayrıca Fatsa’nın Ayazlı Mahallesi’ne 3 bin metreküplük içme suyu deposu, Yalıköy Mahallesi’ne ise arıtma tesisi inşa edildi. Bu çalışmaların yanı sıra bölgede yaşanan su problemleri açılan iki adet araştırma kuyusu ile giderildi.

OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ FATSA’YA TAŞINDI

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ilçelerin ekonomik, sosyal ve nüfus potansiyelini değerlendirmek, ilin her noktasına hızlı bir şekilde ulaşabilmek ve vatandaşa daha hızlı ve etkin hizmet verebilmek amacıyla OSKİ Genel Müdürlüğü hizmet binasının Fatsa’ya taşınmasını sağladı.

FATSA OSB DOĞAL GAZA KAVUŞTU

Fatsa’da 30 firma tarafından üretim yapılan ve yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayan Fatsa Organize Sanayi Bölgesi, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleriyle doğal gazına kavuştu. Yıllardır doğal gaz sorununa çözüm bulamayan sanayiciler, Başkan Güler’in talimatlarıyla hizmete alınan doğal gaz ile 15 milyon TL tasarruf sağlıyor.

DOĞU KARADENİZ’İN EN BÜYÜK MEZBAHASI AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen, Ordu’nun et ve et ürünleri noktasındaki bütün ihtiyaçlarını karşılamasına katkı sunacak olan Ordu Büyükşehir Belediyesi Mezbaha ve Hayvan Pazarı Fatsa’da açıldı.

Günlük 200 adet büyükbaş ve 500 adet küçükbaş hayvanın kesiminin yapılabildiği Doğu Karadeniz’in en büyük mezbahasında 55 personel 16 araçla hizmet veriyor. 200 kasap esnafının yararlandığı tesiste, 13 araçla 19 ilçeye et nakli yapılıyor. Öte yandan tesiste uluslararası standartlarda otomasyona geçilip hayvan refahına uygun, sağlıklı ve hijyenik et üretim yapılıyor.

ÇÖPE KALICI ÇÖZÜM

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa’nın en önemli sorunlarından bir tanesi olan çöp sorununa neşter vurdu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa ilçe merkezine yakın mesafede bulunan Ayazlı Mahallesi’nde eski maden sahasına 2012 yılından bu yana vahşi depolama yöntemiyle çöp dökülmesini yasakladı. Çöp dökümünün yasaklandığı alan Büyükşehir Belediyesinin başlattığı çalışmalarla üstü kapatılıp ağaçlandırıldı.

YILLARDIR BEKLENEN KAPALI PAZAR GÜN SAYIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa ilçesi Sakarya Caddesi Elekçi Deresi yanındaki yaklaşık 10 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen, Fatsalı pazarcıların ve vatandaşların heyecanla beklediği Kapalı Pazar Yeri açılış için gün sayıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Dr. Mehmet Hilmi Güler’in başkanlığında geçen son iki yılda Fatsa’ya değer katan birçok yatırımı daha hayata geçirdi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa’da, Fatsa meydan düzenleme, Atatürk Parkı meydan düzenleme, çocuklar için yeni parklar, birçok mahalleye yeni duraklar, çok amaçlı spor salonu ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, yapımı devam eden ve planladığı yeni projelerle Fatsa’nın her alanda bir cazibe ve çekim merkezi olması için gerekli çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.