Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

HİBE, DESTEK ÖDEMELERİ VE YATIRIMLAR

HİBE, DESTEK ÖDEMELERİ VE YATIRIMLAR
20 Mayıs 2021 - 10:30

Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı İsa Yüksel yazılı basın açıklaması yaptı.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE DE HİBE, DESTEK ÖDEMELERİ VE YATIRIMLARLA YOLA DEVAM EDİYORUZ

Dünyada yaşanmakta olan salgın süreci ve onun getirdiği ekonomik zorlukların, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkilediği bir gerçektir. Bu zorlu süreçte bir yandan toplum sağlığını korumak, bir yandan ekonomik kayıplarla mücadele etmek elbette siyasi iradenin görevidir. Hükümetimiz de bu iradenin gereği olarak küçük esnaf ve çiftçilerimiz için bir dizi yardım paketi açıklamıştır.

ESNAFIMIZA DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Salgının başından beri toplamda 661 milyar liralık kaynak vatandaşlarımızın emrine sunulmuştur. İçinde bulunduğumuz Mayıs ayı itibariyle yaklaşık 1 milyon 385 bin küçük esnafımıza 3 ila 5 bin lira arasında değişen hibe desteği sağlanmış ve salgın başından bu yana esnafımıza, merkezi bütçe ile nakdi destek birlikte olmak üzere toplamda 134 milyar liralık destek verilmiştir.

ÇİFTÇİLERİMİZİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADIK

Fındık üreticisi çiftçilerimiz için alan bazlı destek ödemelerimiz bu dönemde de kesintisiz devam ederken, TMO eliyle hububat, bakliyat ve yaş çayda destekleme alımları için tavan fiyatlar uygulanmıştır. Ayrıca kuraklıktan etkilenen çiftçilerimizin borçları da ertelenmiştir.

Hükümetimiz hiçbir zaman pandemi bahanesinin arkasına saklanmamış, bölgemiz için katma değeri yüksek projelerin yapımı için çabalarını sürdürmüş ve salgın sonrası dönemi de hesaplayarak adımlarını itidalli bir şekilde atmıştır. Bu projelerin son örneklerinden bir tanesi de 300 milyon dolar bütçeli Bolaman Havzası projesidir.

 

300 MİLYON DOLAR BÜTÇELİ BOLAMAN HAVZASI PROJESİ İLE BÖLGEMİZİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Fatsa’mız başta olmak üzere toplamda 12 ilçemizi kapsayan 77 kilometrelik Bolaman Irmağı’nın uzandığı havzanın ıslah edilmesi amacıyla geliştirilen projemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Bolaman Irmağı havzasında son yıllarda görülen sel, taşkın, heyelan ve doğal kaynak tahribatına çözüm oluşturmak, havzayı su, ulaşım, tarım, çevre turizm açısından zenginleştirmek amacı taşıyan projenin bölgemiz için hem ekonomik hem de ekolojik kazanımları olacaktır.

Projemizin onaylanması noktasında olurları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, projede emeği olan ve tüm imkanları seferber eden Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye, Valimiz Sayın Tuncay Sonel’e, İl Başkanımız Sayın Halit Tomakin ‘e, Milletvekillerimiz Şenel Yediyıldız’a, Ergün Taşçı’ya ve Metin Gündoğdu’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve projeye katkı sunmuş olan tüm yetkililere hemşerilerimiz ve yöremiz adına teşekkür ediyorum.

Siyaseti hizmete dönüştürmek ve memleketimizi, hem ekonomik hem de ekolojik açıdan daha yaşanabilir hale getirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.

İsa YÜKSEL
AK PARTİ Fatsa İlçe Başkanı”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.