Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSA BELEDİYESİ’NDE SÖZLEŞME SEVİNCİ

FATSA BELEDİYESİ’NDE SÖZLEŞME SEVİNCİ
24 Mayıs 2021 - 9:30

Fatsa Belediyesi ile HAK İŞ Konfederasyonu Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmzalanan sözleşme ile 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belediye şirketi çalışanlarının sosyal haklarını genişletilerek yeni haklarına kavuşturuldu.
Toplu İş Sözleşmesi imza töreni Fatsa Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşirken imza törenine Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, Hizmet İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Nevzat Acu, Başkan Yardımcısı Güner İyigün ve sendika üyeleri katıldılar.

SOSYAL HAKLAR ARTTI, ÜCRET DENGESİZLİĞİ GİDERİLDİ, MAAŞLARDA YÜZDE 15 ORANINDA İYİLEŞTİRME YAPILDI. 

İmzalanan sözleşmeye göre; Sosyal haklar ilave edilerek en düşük, evli ve çocuğu olmayan işçinin brüt 4.724.17 TL, net 3.608.31 TL olarak çalışanların maaşlarında % 15,2 oranında iyileştirme yapıldı.  Evli 1 çocuklu gece çalışan işçinin maaşı 3.493,49 TL’den 4. 003, 65 TL’ye; Evli bir çocuklu gece çalışan şoförün maaşını 3.565,49 TL’den 4.075,62 TL’ye yükseltildi. İşçilerin taban ücretlerinde, % 13.21 artış yapılarak günlük ücreti 135 TL’ye çıkarıldı. Sosyal haklarındaki yakacak ücretinde % 50, yemek ücretinde % 16 artış sağlandı. Toplu iş sözleşmesi arasındaki ücret farklılıkları yüksek tavanda eşitlenerek ücret dengesizlikleri çalışanların lehine düzeltildi. 2020 Mart itibariyle işçilerin 20 gün üzerinden yapılan ikramiye ödemelerinin 30 gün üzerinden ödemesi yapılmaya başlanarak, Mart-Nisan- Mayıs- Haziran aylarından oluşan 4 aylık ikramiye ödemeleri peşin olarak maaş hesaplarına yatırıldı. Sözleşmenin ikinci ve üçüncü yılından itibaren olmak üzere,  işçilerin maaşlarında enflasyon farkı oranında ücret artışı gerçekleştirilecek.

İŞCİLER YENİ HAKLARA KAVUŞTU.

İmza töreninden sonra konuşma yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar,  HAK İŞ Konfederasyonu Hizmet İş Sendikasıyla imzaladıkları toplu iş sözleşmesiyle personellerin sosyal haklarını genişleterek yeni haklarına kavuşturduklarını söyledi.

TOPLU SÖZLEŞME HAYIRLI OLSUN

Emek ve alın terin yüce bir değer olduğunu kaydeden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Heyecanımızla, Fatsa’mıza hizmet sevdamızla çıktığımız yolda emek vererek alın teri döken işçi kardeşlerimiz, bizim yol arkadaşlarımızdır.  İşçilerimiz, gayret ve çabasıyla Fatsa’mızın güzelleşmesine, gelişmesine ve ilerlemesine katkı sunan önemli bir güç, şehrimize kazandırdığımız hizmetlerde emeği ve alın teri ile önemli bir pay sahibidir. İnsan hayatında en yüce değerin emek ve alın teri olduğu bilinciyle, bundan sonra da, çalışanlarımızın yanında olmaya, hep birlikte Fatsa’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Toplu İş Sözleşmemiz Fatsa’mıza, tüm işçi kardeşlerimize ve ailelerine hayırlı olsun.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.