Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

GELECEK NESİLLERE İYİ BİR ÇEVRE BIRAKMAK İÇİN KİRLENMELERİ MUTLAKA ÖNLEMEK GEREKİR

GELECEK NESİLLERE İYİ BİR ÇEVRE BIRAKMAK İÇİN KİRLENMELERİ MUTLAKA ÖNLEMEK GEREKİR
07 Haziran 2021 - 9:29

FATSA BELEDİYESİNDE 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
Fatsa ilçesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Organizasyonunda Cıngırt Mağarası Kayalıklarında gerçekleşen etkinlikte ilçe protokolü çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla çöp topladı. Kaymakam Ömer Lütfi Yaran, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, İlçe Emniyet Müdürü Sercihan Barutçu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar ve askeri yetkililerin katıldığı organizasyonda Cıngırt Kayalıklarında çevre konulu etkinlik düzenlendi.
Tarihi Cıngırt Kayalıklarında gerçekleşen etkinlikte çöp toplanmasının ardından Fatsa Belediyesi Görsel Sanatlar Atölyesi oyuncuları Gapıcı İsmet (İlker Taze), İsiyin Emmi (İbrahim Çapkın) ve Fındık maskotu Fınzır (Tamer Özyurt) tarafından “Bu Dünya Bizim” konulu kısa skeç sahnelendi. Daha sonra ise günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı.

“ÇEVRENİN KİRLENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVLERİ MUTLAKA YAPMALIYIZ”

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunlukları, çevre sorunlarının artmasına sebep olduğunu belirterek, “Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesi, günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere neden olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliği sonucunda olmaktadır. Balıklar, çevre kirlenmesinden en çok zarar gören canlıların başında gelir. Sanayi atıkları, spreyler, yakıtlarla ortaya çıkan dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler, çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdendir.” dedi.

“GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKABİLMEK İÇİN ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DUYARLILIĞI ARTIRMAMIZ GEREKİYOR”

Daha sonra konuşan Fatsa Belediyesi Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay ise, “Malum Dünyamızı etkini etkisi altına alan bir pandemi döneminden geçiyoruz. Temizliğin ve temiz çevrenin değerini ve bize olan etkisini bu dönemde kat kat anlamış bulunuyoruz. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek için çevre kirliliğine duyarlılığı artırmamız gerekiyor. Bunu çocuklarımıza da işlemimiz lazım. Çocuklarımıza çevre duyarlılığını işleyebilmemiz için hem eğitimcilerimize hem de ailelerimize büyük sorumluluklar düşüyor.” diye konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra Fatsa Belediyesi Temizlik işçileri Fatih Kuru önderliğinde “Çevre andını” okudular. Daha sonra Temizlik personeli Ümit Yakan kendi yazdığı Temiz Fatsa isimli şiirini okudu. Buradaki etkinliklerin ardından programa katılan herkes yaya olarak Cıngırt Mağarası kayalıklarının en zirve noktasına tırmandılar. Zirvede Tarih öğretmeni Cevat Erbil tarafından katılımcılara Cıngırt Mağarasının tarihi hakkında bilgiler verildi ve zirvede yapılan fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.