Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

FATSALI BALIKÇILAR DENİZE AÇILDILAR

FATSALI BALIKÇILAR DENİZE AÇILDILAR
03 Eylül 2021 - 18:08

Av yasağı süresinin sona ermesiyle birlikte Fatsalı balıkçılar, ‘vira bismillah’ diyerek denize açıldı.

Bir süredir deniz açılamayarak balık avlayamayan Fatsalı balıkçılar için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 1 Eylül itibariyle av yasağının kalkmasıyla birlikte sezona heyecanlı bir hazırlık yapan Fatsalı balıkçılar için denize açılmadan önce uğurlama töreni düzenlendi.
İlçemize bağlı Yalıköy Limanından denize açılan balıkçıları, Yalıköy Merkez Camii Din Görevlisi tarafından yapılan duanın ardından Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Fatsa Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, Fatsa İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Halil Bekyürek ile balıkçıların aileleri uğurladı. Uzun bir aradan sonra denize açılan balıkçık teknelerinin korna seslerine kıyıda bekleyen protokol mensupları ve balıkçı aileleri el sallayarak karşılık verdi.

Güzel bir av sezonu geçireceklerinin beklentisini taşıdıklarını söyleyen Fatsa Balıkçılarından Mustafa Mollaoğlu, “3 aydır yeni sezon için hazırlandık. Artık, ‘Vira Bismillah’ diyoruz. İşaretlerimiz iyi gözüküyor. Palamutlarımız iyi görünüyor. Bu sene İstavrit bol görünüyor. Hamsimizle de iyi bir sezon geçirmeyi bekliyoruz.” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Vira Bismillah’ diyerek denize indikleri bu anlamlı gecede onları uğurlamak üzere Yalıköy’deki balıkçı barınağımızda bulunuyoruz. Reislerimiz geçen yıl palamutun bol olacağını söylemişti. Gerçekten de tahminler tuttu. Bol palamutlu bir sezon geçirmiştik. Bu yıl da özellikle hamsinin bol olacağı öğrendik. İnşallah bol istavritli ve bol hamsili bir sezon geçiririz. Kendilerine bereketli bir sezon diliyoruz.” diye konuştu.

Uğurlama da son açıklama yapan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, “Bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından birisi balıkçılık sektörü, bugün de biz onları uğurlamaya geldik. Bütün balıkçılarımıza hayırlı bir sezon bereketli bir sezon geçirmelerini dilemek için buraya geldik. Yeni balık sezonunun en iyi bir şekilde geçmesini, kazasız belasız bir şekilde arkadaşlarımızın faaliyetlerini sürdürmelerini temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.