Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Fatsa’da Belediye Personellerine Organ Bağışı Eğitimi Verildi…

Fatsa’da Belediye Personellerine Organ Bağışı Eğitimi Verildi…
17 Kasım 2021 - 19:28

Fatsa’da Belediye Personellerine Organ Bağışı Haftası nedeniyle Fatsa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ ve Doku Bağışı hakkında eğitim verildi.
İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Organ ve Doku Nakil Koordinatörleri Derya Ergül ve Öznur Akgül tarafından verilen seminer sonrası belediye personelleri organ ve doku bağışında bulundular.

Organ ve Doku Nakil Koordinatörü Derya Ergül Organ Bağışı Haftası ile ilgili yaptığı açıklamada, “İnsanların hayattayken sevdikleri insanlarla organlarını paylaşması yanında, ölümlerinin ardından da organlarının başka insanlarda can bulması için girişimde bulunması organ ve doku nakli bekleyen birçok insan için hayati önem arz etmektedir. Kişi hayatını kaybetmesine rağmen, böbrek, karaciğer, akciğer, kalp, bağırsak, pankreas, kornea gibi doku ve organları başka bedenlerde yaşatabilir ve birçok insana sağlıklı bir hayat hediye edebilir. Bağışlanan organlar, organ nakli bekleyen insanların hayata tutunmasına vesile olabilir.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.