Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

PEDAGOG ADİL KESKİN; “ÇOCUĞUMUZA MODEL OLMAMIZ LAZIM”

PEDAGOG ADİL KESKİN; “ÇOCUĞUMUZA MODEL OLMAMIZ LAZIM”
15 Aralık 2021 - 2:47

Fatsa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ’nün birlikte yürüttüğü ‘Aile Okulu Projesi’ne konuşmacı olarak katılan Pedagog Adil Keskin ‘Çocuğun Kişilik Gelişiminde Ailenin Rolü’ konulu bir konferans verdi.

Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerde gerçekleşen konferansta konuşan Pedagog Adil Keskin çocuğun kişilik gelişiminde ailenin rolünün çocuğa model olmak olduğunu söyledi.
Yaklaşık bir saat süren konferansta konuşan Pedagog Adil Keskin, “Huzurlu bir toplum güçlü bir devlet görmek istiyorsak bunun birinci şartı huzurlu ve mutlu bir aile, huzurlu ve mutlu bir aile görmek istiyorsak da bunun birinci şartı huzurlu mutlu ve kendisi ile barışık çocuklar yetiştirmek. Bizde bu anlamda ailelerimizle bir araya geldik, çocuğun kişilik gelişiminde ailenin rolünün ne olduğu noktasında ailelerimize büyük görevler düşmektedir. Çocuklarla aslında şöyle bir temel yanlış içerisindeyiz o da şu; sürekli çocuklara şunu yap bunu yapma, şöyle dur öyle durma gibi sürekli bir yönlendirme içerisindeyiz. Aslında ailenin bir numaralı görevi yani büyüklerin bir numaralı görevi model olmaktır. Bir aile çocuğundan ne olmasını istiyorsa kendisinin mutlaka onu olması gerekir. Örnek verecek olursak çocuğum çok okusun istiyor ise bir aile o zaman kendisi okuyan bir aile olacak. Çocuk bunu hiçbir şekilde modellemediyse sadece biz söylüyoruz diye çok okuyan bir çocuk olmaz. Bu anlamda ailelerimizin çocukla ne yapacağız diye değil de biz kendimizi nasıl geliştiririz diye bir bakış açısı içerisinde olması lazım.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.