Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

MURAT İNANLI; “İHRACAT REKORLARI NASIL KIRILACAK?”

MURAT İNANLI; “İHRACAT REKORLARI NASIL KIRILACAK?”
26 Ocak 2022 - 22:31

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı yazılı bir açıklama yaptı.
Başkan İnanlı açıklamasında; “Son 50 yıldır, savaş zamanında bile görülmemiş bir uygulama ile Organize Sanayi Bölgelerine haftada 3 gün olmak üzere elektrik vermeyerek ve % 40 doğalgaz kesintisine giderek ihracat hamlesi, ihracatta rekorlar nasıl kırılacak?
Bu uygulama hesapsız kitapsız bir şekilde, bir gecede ben yaptım oldu mantığıyla, hiçbir planlama yapılmadan, bu işin en önemli paydaşları olan sanayiciye danışılmadan sanayiciye dayatıldı. Halbuki Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların haftalık, aylık, yıllık taahhütleri var. 3 gün elektrik kesintisi olacak deniyor ancak uygulamada bu süre 4-4,5 güne kadar çıkacak. Bu işin sonuçları Fatsa’da çok acı bir şekilde hissedilebilir. Bölgede çalışan 7000 işçinin yaklaşık yarısının işi tehlikede. Firmalar çaresiz.
Fatsa çok daha fazla zarar görecek bu uygulamadan. Çünkü bölgede Organize Sanayi Bölgesinin en yoğun çalıştığı alan Fatsa. Diğer ilçelerde veya illerde faaliyet gösteren benzer firmalar OSB bölgesinde olmadıkları için faaliyetlerine devam ediyor olacaklar. Bu da doğal olarak haksız rekabete dönecek.
Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum göz önünde bulundurulduğunda, bu kararın bir kez daha gözden geçirilmesi için bu bölgenin tüm yetkilileri hiçbir siyasi görüş gözetmeksizin, bu konuda tüm itirazlarını sesli, seviyeli ve yapıcı bir şekilde dillendirmelidir. Kesintiye gitmek yerine alternatif çözümler üretilmeli. Bu anlamda firmalarla iletişim halinde olup, onlarla birlikte bir plan yapılması çok önem arz etmektedir.
Bu konuda bölgemizde tek çağrı yapan sivil toplum kuruluşu temsilcisi Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş’ı sorumluluk bilinci hassasiyetinden dolayı kutluyoruz. Aynı hassasiyeti Belediye Başkanımızdan, diğer sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden, Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, İl merkezinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden, Sayın Valimizden ve iktidar partisinin Milletvekillerinden ez cümle Fatsa için Ordu için kalbi atan herkesten bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.