Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“ELEKTRİK ZAMMI BEL BÜKÜYOR”

“ELEKTRİK ZAMMI BEL BÜKÜYOR”
11 Şubat 2022 - 21:57

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı, elektrik zamları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan İnanlı; “Vatandaş olarak ev kirasından dükkan kirasından daha yüksek miktarlarda elektrik faturası ödemeye başladık. Sadece elektrik! Doğalgazı, suyu vs. saymıyoruz bile. Bu elektrik zammı vatandaşın belini büküyor.

Neymiş; dünyada petrol, doğalgaz, enerji fiyatları almış başını gitmiş, her yerde fiyatlar elektrikte neredeyse 4 kat, doğalgaz fiyatları %600 artmış, Hadi oradan. Böyle savunma mı olur? Dalga geçiyorsunuz bu milletle. Madem öyle. Sormazlar mı? Dağıtım şirketleri devletten elektriğii 0,33 kuruştan alıyor ve vatandaşa ortalama 1,5-2 TL’ye satıyor. Bunun adı milleti soymaktır. Milletin alın teriyle kazandığı parasını cebinden hortumlamaktır. Böyle giderse vatandaş evinin elektrik faturasını ödeyemez, esnaf dükkanını kapatmak zorunda kalır.
Elektrik ve doğalgaz faturasını alan ‘Yandım Allah’ diye bağırıyor. Millet artık sokaklara dökülüyor. 2001 krizinde kasa fırlatan esnaf, bugün elektrik sobasını fırlatıyor. Duyun bu milletin feryadını. Duyun.

Elektrik bile tek başına bel bükerken bir de diğer tüm temel ihtiyaçları düşünün. Vatandaş nefes alamaz duruma geldi. Önceden bir çalışan ayda bir eşi çocukları ile bir köfteciye giderdi. Artık onu bile yapamıyor.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü açıklama yapmış: “Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. Cumhurbaşkanımız da talimatlarını veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.” Devlet böyle mi yönetilir?

Faiz indirme talimatını veren kimse enflasyonu patlatan da, enflasyona ezdiren de odur. Herkes herşeyi görüyor, biliyor. Kendi yarattıkları sorunları dışarıya bağlamaya o kadar alışmışlar ki bizim yüzümüz kızarıyor bu söylediklerini duyunca. Bizim yüzümüz kızarıyor, bunlar pişkinlikte zirve yapıyor.

Bakın son zamlarla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Edirnekapı Halk Ekmek Fabrikası’na gelen elektrik faturasındaki artış: 2021 Eylül: 202.974,80 TL, 2022 Ocak: 755.127,20 TL. Belediye ekmeği vatandaşa 1,25’e satamasın diye uğraşıyorlar. Bu fakir fukaranın ekmeğine göz dikmektir”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.