Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

BAŞKAN GÜLER; “FEVKALADE BİR PARA YÖNETİMİ YAPTIK

BAŞKAN GÜLER; “FEVKALADE BİR PARA YÖNETİMİ YAPTIK
20 Mayıs 2022 - 0:03

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Mayıs ayı meclis toplantısında konuştu;
Büyükşehir Belediyesinin para yönetimi konusundaki başarısını anlatan Başkan Güler, “%91 başarı belediyeler arasında nadirdir. Bütçesi vardır, parayı kullanmayı bilmez, yerinde kullanmaz. Biz tüm parayı yatırım için kullandık” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, belediyelerin görevi gelirinden fazla bir sistemi oturtmak ile yükümlü olduğunu belirterek Ordu’da yeni açılan sahalar ile Büyükşehir Belediyesinin gelirini artırdıklarını söyledi.
Başkan Güler şu şekilde konuştu:
“Ordu şu an da sınıf atladı. Sadece kendi kabuğunda tıkanmış dar bir Ordu yok. Diğer illere de hizmet veren bir şehiriz. Biz 3 yılımızın 2 yılını pandemi ile geçirdik. Dünyadaki ekonomik sıkıntıyı görüyorsunuz. Biz burada fevkalade bir para yönetimi yapıyoruz. 3 yıldır yaptığımız bu para yönetimi ile 3 milyar liralık yatırım yaptık. Yaptığımız çalışmaları 5. yılda da yapabilirdik ama biz 1. yılımızda yapmaya başladık. Bunların katma değerini ölçmenizi isterim. Biz şu an da 30 büyükşehir belediyesi içinde en iyiler arasındayız. Herkes pandemi de evine kapanırken bir iş yaptık. Asfalt yaptık, su yaptık. Devraldığımız belli, yaptığımız belli. Belediyelerin görevi geliri, giderinden fazla bir sistemi oturmakla yükümlüdür. Gelirini artıracak. Biz bunu yaptık. Yeni yeni sahalar açtık. Tecrübemi burada kullanmaya çalışıyorum. Belediyeciliği burada öğrenmedik. Belediyenin görevi sadece imarda 40 metrekarenin hesabını yapmak mı? Esas kaynaklarını yöneteceğiz, esas halkı böyle düşüneceğiz. Belediyeciliğin faaliyetleri lafla olmaz bilgi ile birikimle olur.”
“3 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK”
Yapılan yatırımlar ile karlı durumda olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Güler konuşmasına şöyle devam etti:
“Mal sahibi olduk, buradan kazandığımız paraları düşünürseniz Ordu’ya eski parayla 3 katrilyon para kazandırdık. %91 başarı belediyeler arasında nadirdir. Bütçesi vardır parayı kullanmayı bilmez, yerinde kullanmaz. Biz tüm parayı yatırım için kullandık. Senelerdir bakanlık, genel müdürlükler yaptım, dünyanın en büyük bankasının yönetiminde bulundum, para yönetimini mi bilmeyeceğim. Yaptığımız işlerde karlı durumdayız, herkes görüyor. Aynı zamanda Avrupa Konseyinde de Yerel Yönetimlerde Türkiye’yi temsil ediyorum. Ben orada da görüyorum ölçümüzü. Şu anda artımız çok çok fazla. Bunun tabi ki yönetimi önemli.”
“PROJELERİMİZ ULUSALDA CİDDİ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR”
Faaliyetlerinin ulusalda ciddi bir şekilde değerlendirildiğini ifade eden Başkan Güler, ödüllerinin ardı ardına geldiğini söyledi. Bu kapsam Türkiye Belediyeler Birliğinden Gıdanı Koru adı altında ödül aldıklarını belirten Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’deki belediyeler arasında gıdanı koru konusunda bir ödül kazandık. Adalet Bakanımızın elinden bu ödülü aldım. Ödüllerimiz birbiri ardına geliyor. Bu da faaliyetlerimizin artık ulusalda ciddi bir şekilde değerlendirildiğini gösteriyor. Yaptığımız tüm projeler yakından takip ediliyor. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Türkiye’de belediyeler arasında çeşit ve temelli projeler açısından dikkat çeken başarımız olduğu biliniyor” şeklinde konuştu.
“SPORTİF FAALİYETLERİMİZİ DAHA DA RENKLENDİRECEĞİZ”
Başkan Güler, konuşmasında Ordu’nun sportif faaliyetlerine de yer verdi.
Spor gündemi ile hareketli günler geçirdiklerini belirten Başkan Güler, “Yoğun sportif faaliyetler ile Ordu’muz hareketli günler geçirdi. Dün play-off’ta çeyrek finale kalan Orduspor 1967’nin maçını seyrettik, güzel bir maç oldu. Bugün de 52 Orduspor’un maçı var. Şimdiden başarılar diliyorum. İnşallah Ordu’muz futbolda da eski güzel şanlı günlerine geri dönecek. Şu anda zaten sportif faaliyetlerin olduğu bir şehrimiz var. Şehrimizin spor faaliyetlerini de çeşit olarak artırdık. Daha çok bireysel ağırlıklı sporlarımız vardı, şimdi takım halinde. En önemlisi de denizi faaliyete aldık. Deniz kıyısında olmamıza rağmen tam hakkını veremediğini düşünüyorum ama gerek kano gerek yelkenli gerekse diğer faaliyetler olmak üzere güzel çalışmalarımız var. Kona Park başlı başına bir çekim merkezi oldu. Bu faaliyetlerimizi daha da renklendireceğiz. Engelli basketbol takımımız süper lige çıktı. Değerli kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Maçlarına gittiğimde, antrenmanlarını seyrettiğimde müthiş duygulanıyorum. Onları takdir ediyorum. Hem etik açıdan hem sportif açıdan bizlere örnek oluyorlar.”
20 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Mayıs Ayı 2. Olağan Meclis Toplantısında ihtisas komisyonundan gelen raporlar ve dairelerden gelen tekliflerle toplam 20 gündem maddesi görüşüldü. Bu maddelerden 17’si karara bağlanırken 3 madde ise ilgili komisyona havale edildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi bir sonraki toplantısını 9 Haziran Perşembe günü saat 14.00’te Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.