Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

Osman Cayak; “İlk defa bir Belediye Başkanı derneğimize yardımda bulunmuştur”

Osman Cayak; “İlk defa bir Belediye Başkanı derneğimize yardımda bulunmuştur”
20 Mayıs 2022 - 0:13

İstanbul Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, İstanbul’da Üniversite okuyan Fatsalı öğrencilere düzenlediği kahvaltı programında Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve işadamları ile bir araya getirdi.
Fatsalılar Dernek Bakanı Osman Cayak’ın ve yönetim kurulu üyeleri önderliğinde, işadamlarının katkılarıyla düzenlenen kahvaltı programına, Başsavcı Abdullah Akın Çiçek ve Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ORDEF Başkan Vekili Celalettin Dervişoğlu, OBKD Başkanı Sefai Uzunyurt ve misafirler katıldı.
Fatsalılar Derneği Başkanı Osman Cayak kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada,“Fatsa’nın başarılı Belediye Başkanı hoşgeldiniz, Fatsalı iş adamlarımız hoşgeldiniz, Diğer Dernek Başkanları arkadaşlarım Hoş geldiniz Fatsalı iş adamlarımız hoşgeldiniz. Burada başkanımız varken uzun uzun konuşmamız yok, ama iki noktaya deyinmeden de geçemiyeceğim. O iki noktayı da sizlerle paylaşıp, sözün gerçek sahibi sevgili belediye başkanımıza bırakacağım. Sevgili gençler, bizler 1999 yılında buraya geldiğimizde, bu tabelayı gördüğümüzde sanki kendi evimize gelmiş gibiydik. Babamızı, abimizi, anamızı görmüş gibiydik. Bugünde sizin de aynı duyguları taşıdığınızı biliyorum. Ben ve yönetimim geldiğimizde 25 öğrenci burs alıyordu bu dernekten. Şu anda 160 tane öğrenci burs alıyor. Son taksitlerimizde Cuma günü Muammer bey yatırmaya başlamıştır. Yatırmadıysa da pazartesi günden itibaren başlatacak. Gelecek hafta itibariyle de bu yılki burslarımızı da tamamlamış olacağız. Bizim bu bursları vermemize vesile olan, aradığımızda telefonlarımıza çıkan, Fatsa’nın gerçek yürekli işadamlarına sizlerden bir alkış istiyorum. Biz onlardan, Fatsalı işdamlarımızdan dernek olarak razıyız, Allah’ta onlardan razı olsun. İyi ki varlar onların sayesinde bugün 160 tane öğrenciye burs veriyoruz. Her Ramazan ayında 500’ün üzerinde aileye gıda paketi gönderiyoruz. Gene bize gıda paketi konusunda da yardımcı olan iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu yıl ulaşamadığımız, kıyıda , köşede kalan varsa,burs veremediğimiz varsa,önümüzdeki yılda kendi aramızda kurduğumuz ekiple hızlı bir şekilde organize olup,bir dahaki yılda da onlara destek olacağız. Birde Fatsa Belediye Başkanımıza alkış istiyorum. Onun nedenide şu; ilk defa bir Belediye başkanı Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğine yardımda bulunmuştur. Kendisine de buradan çok teşekkür ediyorum.. Bizler burada bir aileyiz arkadaşlar. Burada durumu olmayan öğrencimiz üç öğün yemeğini yiyebilir. Eşinizle dostunuzla buraya gelebilirsiniz.Burası sizin yeriniz. Bugün biz sahip çıkıyoruz.Yarın sizler sahip çıkacaksınız. Hepinizden Allah razı olsun.. Katılan herkese tekrar teşekkür ediyor,afiyet olsun diyorum,”diyerek sözlerini tamamladı.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise kısa konuşmasında, “Daha öncede Osman Başkanım Ramazan münasebetiyle iftar sofralarında da bizleri davet etmişti. Memlekettede yoğun programlar vardı. Hani İftara kaşı bir özlem vardı. Ramazanda doyasıya hemşerilerimiz ile bir araya gelmiştik. Ramazan sonrasına bugünün sözünü verelim demiştik. Bugün de mazeret üretmeden buradaki programa katılalım dedik. Değerli arkadaşlar öncelikle memleketten kucak dolusu sevgiler getirdim sizlere. Sizlerden alacağımız o enerjiyle, o mutluluğu da memleketimize götüreceğiz. Tabi üç yıl oldu göreve geleli. Buraya, İstanbul’a her geldiğimizde bir derneğimizi, bir iş adamımızı ziyaret edip insan kaynağımız noktasındaki gerek gerekli kaynaşmayı, gerekse memleket noktasında memleket aidiyeti oluşturma noktasında o samimiyeti ulaştırmaya gayret ediyoruz. Tabii özellikle gurbetteki İstanbul’da bu çok daha zordur. Burada dernekçilik çok kıymetlidir. Bu işe mesai veren tüm dernek başkanlarımıza yöneticilerimize ayriyeten buradan saygıyla selamlamak istiyorum,” dedi.
Kahvaltı programı toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.
KAYNAK: RAİF ÇEVİRME

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.