Fatsa Söz Gazetesi / Fatsa'dan Güncel ve Özgün Haberler

“Bunları biliyormuydunuz” Tarık Akan…

“Bunları biliyormuydunuz” Tarık Akan…
20 Eylül 2022 - 10:23

Yıl 1976… O dönem bir traş bıçağı firmasının tüm dünyada yayınlanacak olan reklam teklifini reddeden Tarık Akan’ın kapısı, bu kez otomobil reklamında oynaması için çalındı.
Yanıtı yine “Hayır” oldu.
Daha sonra şampuan, diş macunu, banka gibi bir çok önemli firmanın reklam tekliflerine de yanıtı her zamanki gibi “Hayır” oldu.
Bu astronomik reklam tekliflerini hiç düşünmeden reddeden Tarık Akan, bunun sebebini o dönem çok popüler olan Ses Dergisi röportajında şöyle açıklamış.
“Bu teklifler Tarık Akan olduğum için yapılıyor. Bu adı ben kimden aldım? Sinema seyircisinden aldım. Onlar beni Tarık Akan yaptılar. Şimdi bu tekliflere “evet” dersem onlardan aldığım bu adı onlara tekrar satmış olurum. Dünyada her şey para değildir.”
Kısacası Tarık Akan, zirvede olduğu 45 yıl boyunca, kendisine gelen reklam filmi tekliflerini geri çevirmiş. Hiçbir reklam filminde oynamamış. Duruşundan ve çizgisinden asla taviz vermemiş…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
KÖŞE YAZARLARI

Copyright © 2020 / Fatsa Söz Gazetesi / Tüm hakları saklıdır.